αρχικηVIRALΈξι σημάδια που δείχνουν ότι δεν πρέπει να ξανά μιλήσεις σε ένα άτομο

Έξι σημάδια που δείχνουν ότι δεν πρέπει να ξανά μιλήσεις σε ένα άτομο

Όλοι έχουμε τοξικούς ανθρώπους γύρω μας. Στον χώρο εργασίας, στο φιλικό ή συγγενικό περιβάλλον μας. Και πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από ένα συγκεκριμένο άτομο. Εδώ είναι λοιπόν 6 σημάδια που δείχνουν ότι δεν πρέπει να ξανά μιλήσεις σε ένα άτομο.

1. Σας κάνουν να νιώθετε πως «πνίγεστε»

Εάν νιώθετε εξαντλημένοι και μόνο με την προοπτική να δείτε ένα άτομο, αυτό δεν είναι καλό σημάδι για την σχέση σας. Εάν έχετε ένα αίσθημα φόβου λίγη ώρα προτού συναντήσετε ένα μέλος της οικογένειας σας ή φιλος σας, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη τοξικότητας. Αναρωτηθείτε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για εσάς και προσπαθήστε να σκεφτείτε γιατί νιώθετε έτσι. Ίσως αυτό να σημαίνει ότι καλό θα ήταν να μιλάτε μαζί τους στο τηλέφωνο για λίγο καιρό και όχι αυτοπροσώπως, αλλά ίσως χρειαστεί να κόψετε και κάθε επαφή μαζί τους.

2. Αναλύετε κάθε αλληλεπίδραση

Δεν είναι σπάνιο να διαπιστώνετε ότι σκέφτεστε κάποιες δύσκολες στιγμές της ημέρας σας, ώρες αφότου έχουν συμβεί. Αλλά εάν φέρνετε στο μυαλό σας δύσκολες στιγμές με κάποιο άτομο, ξανά και ξανά για ώρες αφότου τους συναντήσατε, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεται να πάρετε κάποια απόσταση από αυτό το άτομο. Θα πρέπει να νιώθουμε ένα αίσθημα πως κάτι μας ενώνει με τα μέλη της οικογένειάς μας. Αν νιώθουμε το αντίθετο, αυτό δεν είναι και τόσο καλό.

3. Προσπαθείτε διαρκώς να τους αποφύγετε

Αν ψάχνετε κάθε είδους δικαιολογία για να μην είστε με αυτό το μέλος της οικογένειάς σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν πρέπει να ζορίζεστε άλλο σε αυτή την σχέση. Το μυαλό και το σώμα μας, μας δίνουν ισχυρούς δείκτες όταν αισθανόμαστε ανασφαλείς ή ανεπιθύμητοι και πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αυτά τα συναισθήματα. Αν δεν είστε σίγουροι τι σημαίνουν αυτά τα συναισθήματα, θα ήταν χρήσιμο να μιλήσετε σε έναν ειδικό, που μπορεί να σας καθοδηγήσει προκειμένου να διαπιστώσετε εάν η σχέση με αυτό το μέλος της οικογένειας είναι υγιής για εσάς ή όχι και αν πρέπει ν απομακρυνθείτε από αυτό το άτομο.

4. Συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια λάθη

Σε οποιαδήποτε σχέση, πρέπει να ζητάς συγνώμη όταν κάνεις ένα λάθος και αντιστρόφως. Εάν τους έχετε εξηγήσει πως αυτό σας ενοχλεί και αρνούνται να σταματήσουν να το κάνουν, αυτό δεν είναι μια υγιής συμπεριφορά. Ενώ πρέπει να δίνουμε όλοι μας δεύτερες ευκαιρίες και να αναγνωρίζουμε πως όλοι μας κάνουμε λάθη, είναι άλλο όταν κάποιος επανειλημμένα σας βλάπτει – ειδικά εάν το κάνει εν γνώσει του. Αυτό δείχνει μια καταφανή αδιαφορία για τα συναισθήματα και την ευημερία σας.

5. Δεν νιώθετε ο εαυτός σας όταν είστε μαζί τους

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να νιώθετε εντελώς άνετα όταν είστε με τα μέλη της οικογένειάς σας. Αλλά ακόμη κι αν τα πράγματα δεν είναι και τόσο τέλεια, δεν πρέπει ποτέ να νιώσετε πως δεν είστε ο εαυτός σας, όταν είστε με ένα μέλος της οικογένειάς σας. Εάν κάνετε πράγματα που δεν σας αντιπροσωπεύουν ή είναι αντίθετα με τις προσωπικές σας αξίες  είναι ένα κακό σημάδι. Οι άνθρωποι που σας κάνουν να βγάζετε τον χειρότερο εαυτό σας, δεν είναι τα άτομα με τα οποία θα πρέπει να περνάτε τον χρόνο σας.

6. Ποτέ δεν παραδέχονται πως κάνουν λάθος

Οταν κάποιος δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι κάνει λάθος, είναι δύσκολο να διατηρήσει ένας άλλος μια υγιή σχέση μαζί του μακροπρόθεσμα. Ένα συστατικό των υγιών σχέσεων είναι πως και οι δύο άνθρωποι θα πρέπει να ζητούν συγνώμη όταν βλάπτουν κάποιον άλλον. Εάν δεν είναι διατεθειμένοι να παραδεχτούν ότι είναι υπαιτιότητά τους και να ζητήσουν συγνώμη, σημαίνει ότι δεν δίνουν προτεραιότητα στα συναισθήματά σας αλλά στην υπερηφάνεια τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =