αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 13 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, για να βελτιωθείς στην καριέρα σου (και στην ζωή σου γενικά)

Τα 13 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, για να βελτιωθείς στην καριέρα σου (και στην ζωή σου γενικά)

Μερικές φορές, δεν χρειάζεται να κάνεις περισσότερα πράγματα για να γίνεις καλύτερος. Αντίθετα ίσως να πρέπει να σταματήσεις μερικές συνήθειές σου. Γιατί αυτό θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος και να αγγίξεις την επιτυχία, ότι και αν σημαίνει για εσένα ο όρος αυτός.

Ακολουθούν 13 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αν θέλεις να γίνεις καλύτερος. Κάποια μπορείς να τα σταματήσεις από σήμερα κιόλας. Για κάποια άλλα ίσως χρειαστείς λίγο περισσότερο χρόνο. Αλλά αξίζει η προσπάθεια.

1.Σταμάτησε να έχεις έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής

“Φρόντιζε το σώμα σου. Είναι το μόνο μέρος που έχεις για να ζεις.” — Jim Rohn

Αν θέλεις να επιτύχεις στην ζωή σου, θα πρέπει να φροντίζεις την υγεία σου και να έχεις 3 πράγματα στο μυαλό σου: να κοιμάσαι ποιοτικά, να τρως υγιεινά και να αθλείσαι. Κάνε μικρά βήματα, που έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

2. Μην σκέφτεσαι βραχυπρόθεσμα

“Ζεις μία φορά, αλλά αν το κάνεις σωστά, μία φορά είναι αρκετή. — Mae West

Τα επιτυχημένα άτομα βάζουν μακροπρόθεσμους στόχους και γνωρίζουν ότι αυτοί είναι το αποτέλεσμα μικρότερων στόχων, για τους οποίους πρέπει να πασχίζουν καθημερινά.

3. Μην φοβάσαι

Αν δεν προσπαθείς και δεν εκμεταλλεύεσαι τις μεγάλες ευκαιρίες, αν δεν πραγματοποιείς τα όνειρά σου, τότε δεν χρησιμοποιείς τις δυνατότητές σου και δεν καταφέρνεις όλα όσα μπορείς.

Μην φοβάσαι την αποτυχία, αλλά ούτε και την επιτυχία.

4. Άσε τις δικαιολογίες

Τα επιτυχημένα άτομα ξέρουν ότι είναι υπεύθυνα για τη ζωή τους, ανεξάρτητα από τις αδυναμίες και τις αποτυχίες του παρελθόντος.

Το να συνειδητοποιείς ότι είσαι υπεύθυνος για ότι συμβεί στην ζωή σου ίσως είναι τρομακτικό αλλά είναι και συναρπαστικό ταυτόχρονα. Αν το κάνεις, θα διαπιστώσεις ότι είναι ο μόνος τρόπος που θα σε κάνει επιτυχημένο, γιατί οι δικαιολογίες σε περιορίζουν και σε εμποδίζουν να εξελιχθείς τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο.

5. Μην είσαι απόλυτος

“Το μέλλον ανήκει σε όσους μαθαίνουν νέα γνώση και τη συνδυάζουν με δημιουργικούς τρόπους.”Robert Greene, Mastery

Τα άτομα που είναι απόλυτα πιστεύουν ότι ο τρόπος σκέψης και τα ταλέντα τους είναι έμφυτα χαρακτηριστικά και δεν μπορούν να αλλάξουν. Πιστεύουν ότι μόνο το ταλέντο τους οδηγεί στην επιτυχία και όχι η σκληρή δουλειά. Όμως κάνουν λάθος.

Αντίθετα, τα επιτυχημένα άτομα αφιερώνουν καθημερινά χρόνο για να αναπτύξουν τον τρόπο σκέψης τους, αποκτούν νέα γνώση, ανακαλύπτουν νέα ταλέντα και προσαρμόζουν τις αντιλήψεις τους έτσι ώστε να βελτιώνουν τη ζωή τους.

6. Σταμάτησε να πιστεύεις σε μαγικές δυνάμεις

“Κάθε ημέρα, με κάθε τρόπο γίνομαι ακόμα καλύτερη” — Émile Coué

Η επιτυχία δεν συμβαίνει εν μία νυκτί. Τα επιτυχημένα άτομα ξέρουν ότι μικρές και καθημερινές βελτιώσεις δρουν αρθροιστικά και τους προσφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γι’ αυτό θα πρέπει να σχεδιάζεις το μέλλον, αλλά να δίνεις μεγάλη προσοχή στο παρόν και να το βελτιώνεις μέρα με την ημέρα.

7. Μην είσαι τελειομανής

Όσο και αν προσπαθήσεις ποτέ δεν θα είναι όλα τέλεια. Ο φόβος της αποτυχίας ή ακόμα και της επιτυχίας, συχνά σε εμποδίζει να αναλαμβάνεις δράση και να χρησιμοποιείς τη δημιουργικότητα και τις ικανότητές σου. Αν όμως πάντα περιμένεις τα πράγματα να είναι τέλεια, θα χάσεις πολλές ευκαιρίες.

8. Μην κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα

“Το multitasking είναι μία ψευδαίσθηση. Νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μαζί, ενώ στην πραγματικότητα χάνεις τον χρόνο σου από το ένα στο άλλο“ — Bosco Tjan

Τα επιτυχημένα άτομα το γνωρίζουν αυτό. Γι’ αυτό επιλέγουν να κάνουν ένα πράγμα την φορά- ότι και αν είναι αυτό – από το να συζητήσουν μία επιχειρηματική ιδέα μέχρι το να κάνουν μία συζήτηση ή να περάσουν χρόνο με τους φίλους τους.

Είναι απαραίτητο να είσαι παρών και απόλυτα προσηλωμένος σε αυτό που κάνεις.

9. Μην προσπαθείς να ελέγχεις τα πάντα

“Μερικά πράγματα εξαρτώνται από εμάς και κάποια άλλα όχι.” — Epictetus

Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ όσων μπορείς να ελέγξεις και όσων όχι. Άφησε αυτά που είναι πέρα από τον έλεγχό σου και εστίασε σε εκείνα που μπορείς να ελέγξεις. Και να ξέρεις ότι μερικές φορές το μόνο που μπορείς να ελέγξεις είναι ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι και η στάση σου απέναντι σε κάτι.

10. Σταμάτησε να λες “ναι” σε ότι δεν συμβαδίζει με τους στόχους σου

Τα επιτυχημένα άτομα γνωρίζουν πως για να μπορέσουν να επιτύχουν τους στόχους τους, θα πουν “όχι” σε συγκεκριμένα πράγματα, είτε αυτά αφορούν σε μία δουλειά είτε σε κάποια “απαίτηση” των φίλων, της οικογένειας ή των συναδέλφων τους.

Βραχυπρόθεσμα, ίσως χρειαστεί να κάνεις μερικές θυσίες, αλλά όταν οι στόχοι σου γίνουν πραγματικότητα, θα διαπιστώσεις ότι άξιζε τον κόπο.

11.Απομάκρυνε τα τοξικά άτομα 

“Μείνε μακριά από τα αρνητικά άτομα. Είναι το πρόβλημα σε κάθε λύση.”— Albert Einstein

Τα άτομα με τα οποία συναναστρέφεσαι, σε διαμορφώνουν. Αν λοιπόν περνάς πολύ χρόνο με άτομα που αρνούνται να αλλάξουν τη ζωή τους, βρίσκουν δικαιολογίες και κατηγορούν τους άλλους για ότι τους συμβαίνει, το ίδιο θα κάνεις κι εσύ. Αποτέλεσμα; Η αποδοτικότητά σου θα μειώνεται και μαζί της θα μειώνεται και η δυνατότητα να επιτύχεις.

Αν όμως περνάς χρόνο με άτομα που προσπαθούν να βελτιώσουν τη ζωή τους και να αναπτυχθούν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, η απόδοσή σου θα αυξάνεται και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να επιτύχεις. Γι΄αυτό ρίξε μία ματιά γύρω σου και δες αν χρειάζεται να κάνεις κάποιες αλλαγές.

12. Αποδέξου ότι δεν χρειάζεται να σε συμπαθούν όλοι

Σκέψου τον εαυτό σου σαν ένα μικρό κομμάτι της αγοράς. Θα υπάρχουν πολλά άτομα που τους αρέσει αυτό το κομμάτι και άλλα που δεν τους αρέσει. Και ότι και να κάνεις, δεν θα μπορέσεις ποτέ να αρέσεις σε όλη την αγορά.

Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και δεν χρειάζεται να κατηγορείς τον εαυτό σου. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι αυθεντικός και να βελτιώνεσαι καθημερινά.

13. Μην χάνεις χρόνο

“Το πρόβλημα είναι όταν νομίζεις ότι έχεις χρόνο” — Jack Kornfield

Έχεις μόνο μία ζωή. Γι΄αυτό πρέπει να δεις ποιος θέλεις να γίνεις και πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις. Για να το κάνεις όμως αυτό, πρέπει να σταματήσεις να σπαταλάς τον χρόνο σου και να μην επιτρέπεις σε τίποτα να σε αποσπά από τους στόχους σου. Γι΄αυτό δες πώς μπορείς να ελέγξεις τη συγκέντρωση και την προσοχή σου και να κάνεις όσα περισσότερα μπορείς μέσα σε ένα 24ωρο.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + nine =