αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτός ο CEO λέει ότι δεν τον νοιάζει το βιογραφικό και τα πτυχία σου. Και χρησιμοποιεί ένα… escape room για να κάνει προσλήψεις

Αυτός ο CEO λέει ότι δεν τον νοιάζει το βιογραφικό και τα πτυχία σου. Και χρησιμοποιεί ένα… escape room για να κάνει προσλήψεις

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την σημασία του καλού βιογραφικού. Είναι αυτό που μπορεί να σου ανοίξει τον δρόμο προς την θέση εργασίας που τόσο θέλεις. ‘Η μήπως όχι; Ο Mat Ishbia είναι CEO της εταιρίας United Shore. Και εφαρμόζει ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο όταν κάνει προσλήψεις.

Έκπληξη Νο1: Όπως εξηγεί στο Business Insider, δεν τον ενδιαφέρει το βιογραφικό, τα πτυχία σου ή το τι έκανες στην τελευταία δουλειά σου. Θεωρεί ότι τα επιμέρους skills, σαν το graphic design ή τον προγραμματισμό, μπορούν να διδαχτούν. Και τότε τι είναι αυτό που κοιτά; Δύο πράγματα: Την εταιρική ηθική σου και την συμπεριφορά σου.

«Δεν έχει σημασία αν πήγες στο Χάρβαρντ ή αν πήγες σε ένα απλό πανεπιστήμιο ή αν δεν πήγες καθόλου πανεπιστήμιο», λέει ο CEO.

Αλλά εστιάζει στα δύο παραπάνω στοιχεία, τα οποία κατά την γνώμη του μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία μέσα στην εταιρία του, αλλά και στην ζωή γενικότερα.

Έκπληξη Νο2: Ο Mat Ishbia αποκαλύπτει ότι η εταιρία του έχει έναν ενδιαφέρον τρόπο για να κάνει προσλήψεις. Χρησιμοποιεί ένα… escape room. Ναι, σαν τα δωμάτια απόδρασης που βλέπουμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Όπου σκοπός είναι να «αποδράσεις» μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ένα ειδικό escape room έχει και η εταιρία του Mat Ishbia. Εκεί μπαίνουν μαζί διάφοροι υποψήφιοι για μια θέση, με στόχο φυσικά να αποδράσουν. Με μια μικρή λεπτομέρεια: Ανάμεσα τους είναι και ένας «κρυφός» HR Manager της εταιρίας. Μέσα από όλη την διαδικασία και τον τρόπο που συνεργάζονται οι παίχτες, η εταιρία προσπαθεί να καταλάβει το ποιος ταιριάζει καλύτερα σε αυτά που χρειάζεται μια θέση. Και φυσικά το ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που έχει στα χέρια του και να συνεργαστεί με άλλους ανθρώπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =