αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑReuters: H Qualcomm είναι έτοιμη να απορρίψει την μεγαλύτερη πρόταση εξαγοράς στην τεχνολογική ιστορία

Reuters: H Qualcomm είναι έτοιμη να απορρίψει την μεγαλύτερη πρόταση εξαγοράς στην τεχνολογική ιστορία

Την περασμένη εβδομάδα η Broadcom σε μια κίνηση έκπληξη υπέβαλε πρόταση εξαγοράς της Qualcomm, έναντι 130 δισ. δολαρίων. Αν έκλεινε το deal, θα ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία στην ιστορία της τεχνολογίας.

Η προσφορά της Broadcom ήταν 60 δολάρια ανά μετοχή σε cash και 10 δολάρια ανά μετοχή σε μετοχές της Broadcom. Άρα φτάνουμε τα 70 δολάρια ανά μετοχή και σημαίνει 28% πάνω από την αξία της μετοχής της Qualcomm, μια ημέρα πριν γίνει η πρόταση εξαγοράς.

Το διοικητικό συμβούλιο της Qualcomm αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα και οι πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, λένε ότι η εταιρεία θα αρνηθεί την πρόταση θεωρώντας την μη επαρκή. Η Broadcom από την πλευρά της επιθυμεί να κλείσει σύντομα ένα deal, το οποίο θα της δώσει την ευκαιρία να μεταφέρει την έδρα της στις ΗΠΑ.

Η Broadcom έχει επισημάνει πως θέλει την Qualcomm με ή χωρίς την NXP, άρα η εξαγορά της δεν είναι ζωτικής σημασίας για το deal Qualcomm-Broadcom. Η εξαγορά της NXP από την Qualcomm βρίσκεται υπό συζήτηση ακόμη καθώς οι μέτοχοι της NXP υποστηρίζουν ότι η προσφορά των 110 δολαρίων ανά μετοχή είναι πολύ χαμηλή και οι ευρωπαϊκοί ρυθμιστικοί φορείς εξετάζουν τη συμφωνία.

Τέλος, η Qualcomm βρίσκεται σε νομικούς μπελάδες με την Apple, με την μια να υποβάλει μηνύσεις στην άλλη, με την πιο σημαντική να είναι αυτή του 1 δισ. δολαρίων από την Apple.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 20 =