αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑO Mark Zuckerberg ανακοίνωσε μια μεγάλη αλλαγή για το newsfeed του Facebook

O Mark Zuckerberg ανακοίνωσε μια μεγάλη αλλαγή για το newsfeed του Facebook

«Ένα από τα πεδία στα οποία εστιάζουμε το 2018, είναι να είμαστε σίγουροι ότι ο χρόνος που ξοδεύουμε όλοι στο Facebook, είναι σωστά αξιοποιημένος χρόνος». Με αυτή του τη φράση ξεκινά το νέο του post o Mark Zuckerberg, θέλοντας να ανακοινώσει μια μεγάλη αλλαγή που έρχεται στο newsfeed της πλατφόρμας.

«Πρόσφατα, λάβαμε το feedback από την κοινότητά μας ότι το δημόσιο περιεχόμενο – αναρτήσεις από επιχειρήσεις, εμπορικά σήματα και μέσα ενημέρωσης – εξαφανίζει τις προσωπικές στιγμές που μας οδηγούν να συνδεθούμε περισσότερο ο ένας με τον άλλο», λέει ο Zuckerberg.

Με απλά λόγια, ο ιδρυτής του Facebook εννοεί ότι πλέον οι αναρτήσεις από επιχειρήσεις και media εμφανίζονται αρκετά συχνά στο newsfeed, και έτσι «χάνονται» οι αναρτήσεις από απλούς χρήστες και φίλους μας. «Θεωρούμε ευθύνη μας, να διασφαλίσουμε ότι οι υπηρεσίες μας δεν είναι μόνο διασκεδαστικές, αλλά και καλές για την ευημερία των ανθρώπων», συμπληρώνει.

Και εδώ έρχεται η μεγάλη αλλαγή στο FB. Όπως εξηγεί ο Mark Zuckerberg, στόχος της πλατφόρμας θα είναι οι χρήστες να κάνουν πιο ουσιαστικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Έτσι, οι χρήστες θα βλέπουν στο newsfeed τους, περισσότερα νέα από τους φίλους, την οικογένεια τους και τα groups τους.

«Θα βλέπετε λιγότερο δημόσιο περιεχόμενο, όπως αναρτήσεις από επιχειρήσεις, μάρκες και μέσα ενημέρωσης. Το δημόσιο περιεχόμενο που θα βλέπετε θα κρατηθεί σύμφωνα με το ίδιο πρότυπο- θα πρέπει να ενθαρρύνει ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ανθρώπων», τονίζει ο Zuckerberg.

Και για το τέλος… άφησε μια έκπληξη: «Τώρα, θέλω να είμαι σαφής: κάνοντας αυτές τις αλλαγές, περιμένω ότι ο χρόνος που ξοδεύουν οι χρήστες στο Facebook θα μειωθεί. Αλλά αναμένω επίσης ότι ο χρόνος που ξοδεύετε στο Facebook θα είναι πιο πολύτιμος».

One of our big focus areas for 2018 is making sure the time we all spend on Facebook is time well spent.We built…

Posted by Mark Zuckerberg on Donnerstag, 11. Januar 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + nineteen =