αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJumbo: Δυναμική αύξηση πωλήσεων στο ξεκίνημα του 2023- Τι δείχνουν οι αριθμοί

Jumbo: Δυναμική αύξηση πωλήσεων στο ξεκίνημα του 2023- Τι δείχνουν οι αριθμοί

Με αύξηση τζίρου 14,12% έκλεισε το 2022 έναντι του 2021 η Jumbo, με την εκκίνηση της εταιρείας για το 2023 να είναι ιδιαίτερα δυναμική. Το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, οι πωλήσεις εμφανίζουν εκτίναξη +40%, με την εταιρεία ωστόσο να εμφανίζεται συντηρητική στις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους.

Πιο ειδικά, εν όψει της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Jumbo, στην οποία θα προταθεί χορήγηση μερίσματος €1,1550/μτχ. (μεικτό), η εταιρεία σημειώνει:

“Eνόψει της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16:00 στα  γραφεία της εταιρείας με θέμα την έγκριση της πρότασης της διοίκησης για την καταβολή  έκτακτης χρηματικής διανομής για το 2023 μικτού ποσού 1,1550 ευρώ ανά μετοχή, η  διοίκηση αξιοποιεί την ευκαιρία για να ενημερώσει όλους τους μετόχους όχι μόνον για την  μέχρι σήμερα πορεία αλλά και τις προοπτικές του 2023.

 Το 2022, συνολικά οι πωλήσεις αυξήθηκαν +14,12% σε σχέση με το 2021 και ανήλθαν  σε 949 εκατ. Ευρώ.

 Το 2023, ξεκίνησε δυναμικά με το πρώτο δίμηνο να καταγράφεται αύξηση πωλήσεων  +40% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

 Οι πωλήσεις για τον μήνα Φεβρουάριο 2023 σημείωσαν αύξηση κατά +35% περίπου  σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Ωστόσο η Διοίκηση του Ομίλου θεωρεί μη συνετό, να εκληφθεί αυτή η εξαιρετική επίδοση  ως βάση εκτιμήσεων για το σύνολο του οικονομικού έτους καθώς συγκρίνεται με μία περίοδο  του 2022 όπου οι περιορισμοί λόγω Covid-19 δεν είχαν αρθεί εντελώς.

Λαμβάνοντας, υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην αγορά, καθώς και ότι αυτή τη  χρονική στιγμή η όποια πρόβλεψη για την συμπεριφορά του καταναλωτή κατά το δεύτερο  εξάμηνο του έτους είναι εξαιρετικά δύσκολη, η Διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι κατά το 2023 οι πωλήσεις θα σημειώσουν αύξηση κατά +15%.

 Το άνοιγμα ενός ακόμα υπερ-καταστήματος στη Ρουμανία και ενός υπερ καραστήματος στην Κύπρο καθώς και η λειτουργία του ηλεκτρονικού  καταστήματος στη Ρουμανία αναμένεται να συμβάλλουν στην επίδοση αυτή.

 Η μείωση των ναύλων βοηθά στην υπεράσπιση του μικτού περιθωρίου, σε ένα περιβάλλον που υπάρχουν αποπληθωριστικές τάσεις ενώ η ενίσχυση του Δολαρίου  έναντι του Ευρώ θα έχει αρνητική επίδραση στην προσπάθεια αυτή.

Κατ’ αρχήν εκτίμηση της Διοίκησης είναι ότι το μικτό περιθώριο κατά το 2023 θα μπορούσε  να διαμορφωθεί στο 54% περίπου.

Εάν επιβεβαιωθεί η εκτιμώμενη πρόβλεψη των πωλήσεων, τα κέρδη του Ομίλου εκτιμάται ότι  θα κυμανθούν μεταξύ EUR 270εκατ και EUR 275 εκατ. το 2023.
Όσον αφορά τα δεδομένα της φετινής χρονιάς, παρατίθεται αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων  ανά χώρα τον Φεβρουάριο του 2023 και κατά το πρώτο δίμηνο του 2023:

 Ελλάδα:
Τον Φεβρουάριο του 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να  υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +36% περίπου.
Συνολικά για το πρώτο δίμηνο του έτους 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής  εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +41% περίπου  σε σχέση με το 2022.

 Κύπρος:

Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Φεβρουάριο του 2023 αυξήθηκαν κατά +40% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για τους πρώτους δύο μήνες του  2023 είναι αυξημένες κατά +36% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 Βουλγαρία:
Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +37% περίπου τον Φεβρουάριο του  2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για τους πρώτους δύο μήνες του 2023 είναι  αυξημένες κατά +45% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 Ρουμανία:”
Οι πωλήσεις του δικτύου σημείωσαν αύξηση της τάξης του +32% περίπου τον Φεβρουάριο  του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Συνολικά οι πωλήσεις στη Ρουμανία για τους πρώτους δύο μήνες του 2023 είναι  αυξημένες κατά +36% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =