αρχικηVIRALGiant Sequoia: Το σπίτι μέσα στους κορμούς γιγάντιων δέντρων (ΦΩΤΟ)

Giant Sequoia: Το σπίτι μέσα στους κορμούς γιγάντιων δέντρων (ΦΩΤΟ)

Η αρχιτεκτονική κοινότητα ανά τον κόσμο επικεντρώνεται σε καινοτόμους σχεδιασμούς βασισμένους στις τεχνολογικές εξελίξεις του 21ου αιώνα. Από το 2006 διοργανώνουν έναν ετήσιο διαγωνισμό προσκαλώντας αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο να απελευθερώσουν τη φαντασία τους και να δημιουργήσουν τους ουρανοξύστες του μέλλοντος.

Ένα από τα 444 έργα που συμμετείχαν είναι και ο Ουρανοξύστης “Giant Sequoia” από μια ομάδα αρχιτεκτόνων της Νότιας Κορέας, η οποία κέρδισε θετικά σχόλια. Η αρχιτεκτονική ιδέα παίζει με την σκέψη της συνεχιζόμενης επιθυμίας του ανθρώπου να ξεπεράσει τη φύση και μάλιστα να ενσωματωθεί σε αυτήν με αρμονία και ισορροπία.

Όπως διαβάζουμε στο perierga.gr, η σκέψη είναι να δοθεί νέα ζωή στους άδειους κορμούς αυτών των πεθαμένων γιγάντων, των τεράστιων δέντρων, που φτάνουν τα 100 μέτρα σε ύψος και μετρούν 27 αιώνες ιστορίας στην γη. Η ιδέα έχει να κάνει με τη δημιουργία λειτουργικών κατοικιών στο εσωτερικό τους, μάλιστα σε ορόφους, που θα επιτρέπουν στον άνθρωπο να ζήσει στη φύση και να απολαύσει μια υπέροχη θέα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 5 =