αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBill Gates και Warren Buffet έχουν ένα κορυφαίο «μυστικό» επιτυχίας

Bill Gates και Warren Buffet έχουν ένα κορυφαίο «μυστικό» επιτυχίας

Δύο μεγάλοι businessmen. Δύο μεγάλα success stories. Θα μπορούσαμε να πούμε, ότι ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates και ο γνωστός επενδυτής, Warren Buffett, έχουν παράλληλες πορείες. Ξεκίνησαν από χαμηλά και σε βάθος χρόνου έφτασαν στην επιτυχία. Και, φυσικά, απέκτησαν πολλά χρήματα.

Στο νέο ντοκιμαντέρ του HBO «Becoming Warren Buffett» παρουσιάζεται όλη η διαδρομή του διάσημου δισεκατομμυριούχου. Από τότε που ξεκίναγε ως νέος επιχειρηματίας, μέχρι να φτάσει να γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Σε μια σκηνή του ντοκιμαντέρ, είναι ο ίδιος μαζί με τον Bill Gates, καθησμένοι σε ένα τραπέζι. Του ζητείται λοιπόν να γράψουν σε ένα κομμάτι χαρτί, το στοιχείο που τους βοήθησε περισσότερο στο να φτάσουν στην επιτυχία. Να παραθέσουν δηλαδή το «μυστικό» τους. Και οι δύο έγραψαν την ίδια λέξη: συγκέντρωση.

Αυτό μάλλον δεν είναι τυχαίο. Όπως σημειώνει το Entrepreneur.com, πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι, έχουν μιλήσει κατά καιρούς για τον κομβικό ρόλο της συγκέντρωσης. Κάτι που βοηθά στο να φτάσεις στον στόχο σου.

Συγκέντρωση, ενώ παράλληλα ακολουθείς το δικό σου μονοπάτι. Ο Warren Buffett έγινε ένας πλούσιος επενδυτής κάνοντας τις επιλογές που ο ίδιος θεωρούσε σωστές. Δεν άκουγε τις συμβουλές άλλων ανθρώπων της αγοράς, όπως έχει πει. Το αν θα καταφέρεις να γίνεις τόσο πλούσιος σαν τον Buffett είναι μια άλλη συζήτηση. Ωστόσο, η επιμονή και η εστίαση στον στόχο σου, κάθε ημέρα που περνά, μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 3 =