αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑBig deal: Η Logitech εξαγόρασε την Astro Gaming προς 85 εκατ. δολάρια

Big deal: Η Logitech εξαγόρασε την Astro Gaming προς 85 εκατ. δολάρια

Η Logitech γνωστή για τα περιφερειακά της προϊόντα (πληκτρολόγια, ποντίκια, ακουστικά και web cameras) ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας κατασκευής ακουστικών Astro Gaming, έναντι του ποσού των 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Logitech, η εξαγορά της Astro έγινε λόγω της επιθυμίας της εταιρείας να επεκταθεί και στα προϊόντα που σχετίζονται με την αγορά των gaming consoles. Μέχρι σήμερα η Logitech προσφέρει gaming προϊόντα τα οποία όμως είναι πρωτίστως προσανατολισμένα στο PC gaming.

Με την εξαγορά της Astro η Logitech επενδύει σε μία «γειτονική» αγορά στην οποία επιθυμεί να αναπτυχθεί περαιτέρω εντός τους προσεχούς χρονικού διαστήματος.

Όπως αναφέρει το CNET, δεν είναι η πρώτη φορά που η Logitech επεκτείνεται εξαγοράζοντας κάποια άλλη εταιρεία περιφερειακών. Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση της Ultimate Ears η οποία αποκτήθηκε το 2008 έναντι του ποσού των 34 εκατομμυρίων δολαρίων και της επέτρεψε να μπει δυναμικά στον χώρο των Bluetooth ηχείων και ακουστικών.

Επιπλέον, τον περασμένο Απρίλιο αποκτήθηκε έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων η εταιρεία κατασκευής ασύρματων ακουστικών Jaybird, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε αποκτηθεί η Saitek, εταιρεία κατασκευής gaming χειριστηρίων. Η συμφωνία μεταξύ των Logitech και Astro Gaming αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου.

Πηγή: pestaola.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =