αρχικηVIRALΤο CNN βρήκε την «σκουριασμένη» περιοχή κοντά στην Αθήνα, που μπορεί να γίνει το επόμενο hot μέρος για τους ταξιδιώτες

Το CNN βρήκε την «σκουριασμένη» περιοχή κοντά στην Αθήνα, που μπορεί να γίνει το επόμενο hot μέρος για τους ταξιδιώτες

«Σε ένα λόφο με θέα τα κρυστάλλινα νερά του Σαρωνικού κόλπου της Ελλάδας, η αρχαία Ελευσίνα βρισκόταν σε πλήρη λαμπρότητα πριν από 3.000 χρόνια, προσελκύοντας τους ισχυρούς, τους διάσημους και όσους είχαν περιέργεια». Κάπως έτσι ξεκινά το άρθρο του CNN για την Ελευσίνα.

Σε μία από τις πιο ιερές πόλεις της εποχής της, οι αστραφτεροί μαρμάρινοι ναοί της υπόσχονταν ένα σημείο εισόδου… στον κάτω κόσμο και στα μυστήρια του. Ενώ το αμερικανικό Μέσο κάνει αναφορά και στα Ελευσίνια Μυστήρια – τελετουργίες των οποίων η φήμη εξαπλώθηκε στον αρχαίο κόσμο και παραμένουν ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της αρχαιότητας.

Τα ισχυρά βουνά σχημάτισαν ένα φόντο που προκαλεί δέος.

Σε πιο σύγχρονους καιρούς, η Ελευσίνα έχει χάσει την χάρη, καθώς η βαριά βιομηχανία τόσο στη στεριά όσο και στο νερό «συσκότισε» τα αρχαία της θαύματα, με κατασκευές και ρύπανση.

Ωστόσο, τώρα η πόλη είναι και πάλι στο επίκεντρο. Για το 2023, της δόθηκε ο τίτλος ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – έναν τίτλο που μοιράζεται με την Τιμισοάρα στη Ρουμανία και το Βέσπρεμ στην Ουγγαρία, όπως σημειώνει το CNN.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επισκέπτες μόνο από τις ΗΠΑ αναμένονται φέτος στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού, το οποίο προβλέπει μια ισχυρή χρονιά για τον τουρισμό. Και με την πλειονότητα των διεθνών πτήσεων να προσγειώνονται στην Αθήνα, η Ελευσίνα βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία ως ένας εύκολα προσβάσιμος προορισμός.

«Η Ελευσίνα είναι επίσης ένα ανερχόμενο σημείο έλξης για μια νέα κατηγορία βιωματικών ταξιδιωτών», λέει ο Γιάννης Ζάρας, διευθύνων σύμβουλος της Big Olive.

«Οι άνθρωποι ξανασκέφτονται το τι καθοδηγεί τις επιλογές στους προορισμούς τους. Θέλουν ένα πλαίσιο που ξεπερνά τα κλισέ του «ωραίου» ή του «ευχάριστου στα μάτια». Σε ένα πολύ σύγχρονο πλαίσιο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και κλιματικής αλλαγής: Λάθη που έγιναν, διδάγματα, αλλαγές που γίνονται, μέλλον. Η Ελευσίνα είναι ακριβώς αυτό», εξηγεί.

Το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης κάνει αναφορά στην ανακαίνιση του αρχαιολογικού μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου, ενώ σημειώνει ότι υπάρχουν ελπίδες πως, όντας Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης, η Ελευσίνα θα γνωρίσει μια αναγέννηση και θα μπει στο ραντάρ των ταξιδιωτών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − five =