αρχικηVIRALΤο κτίριο σε σχήμα «μπούμερανγκ» που ετοιμάζεται στο Παλαιό Φάληρο (Εικόνες)

Το κτίριο σε σχήμα «μπούμερανγκ» που ετοιμάζεται στο Παλαιό Φάληρο (Εικόνες)

Ένα ιδιαίτερο κτίριο ετοιμάζεται στο Παλαιό Φάληρο. Όπως διαβάζουμε στο site της acrm: «To Fusion Residence αναπτύσσεται σε οικόπεδο εμβαδού 3200τμ και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικιστικά συγκροτήματα στο Παλαιό Φάληρο. Δίνεται έμφαση στην συνύπαρξη του κτιρίου με το φυσικό περιβάλλον, αναβαθμίζοντας το βιοτικό επίπεδο των ενοίκων.

Η κεντρική ιδέα του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού δημιουργεί ένα κτίριο ελεύθερο στο μέσο του οικοπέδου. Σε επίπεδο κάτοψης, το κτίριο έχει τη μορφή ενός “boomerang” αποτελούμενο από δύο πτέρυγες που σχηματίζουν γωνία 130 μοιρών. Αυτή η αμβλεία γωνία επιτρέπει να αναπτυχθεί ένας μεγάλος χώρος πρασίνου στον οποίο προσανατολίζονται τα περισσότερα διαμερίσματα του κτιρίου, ενώ αφήνει ελεύθερο χώρο πρασίνου και στο πίσω μέρος του οικοπέδου. Ως αποτέλεσμα της εκτενούς φύτευσης, διαμορφώνεται ένα θετικό μικροκλίμα για όλη την περιοχή.

Η διαμόρφωση του κελύφους ακολουθεί τη λογική της έντονης διάκρισης των εξωστών. Το στοιχείο αυτό διατρέχει όλη την περίμετρο του κτιρίου, δίνοντας το αποτέλεσμα μιας ενιαίας λευκής κορδέλας σε όλα τα επίπεδα.

Το κτίριο διαθέτει 47 διαμερίσματα, καθώς και 7 penthouses με ιδιωτική πισίνα και roof garden. Στο επίπεδο του ισογείου διαμορφώνονται κοινόχρηστοι χώροι όπως γυμναστήριο, παιδότοπος, και χώρος BBQ. Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνεται η αλληλεπίδραση μεταξύ των κατοίκων και δημιουργούνται νέοι όροι συμβίωσης».

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός: ACRM
Ομάδα Μελέτης: Κέλλυ Βίδρου
3D Visualization: UHA London
Τοποθεσία: Παλαιό Φάληρο
Επιφάνεια: 6.000 m2

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =