αρχικηVIRALΤα 6 πράγματα που θα σου συμβούν αν κοιμάσαι από την αριστερή πλευρά

Τα 6 πράγματα που θα σου συμβούν αν κοιμάσαι από την αριστερή πλευρά

Ο Ali Ramadan, φυτολόγος και ειδικός στην ολιστική ιατρική, υποστηρίζει μια πολύ απλή τεχνική: ο ύπνος στην αριστερή πλευρά θα ήταν πολύ καλύτερος για τον οργανισμό.

Ο ύπνος στη αριστερή πλευρά είναι η καλύτερη θέση για έναν ξεκούραστο ύπνο. Ο Ali Ramadan, ιδιαίτερα δημοφιλής στο TikTok, είναι κατηγορηματικός: O ύπνος στην αριστερή πλευρά είναι η καλύτερη θέση για βέλτιστο ύπνο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό.

Εδώ είναι μερικά από αυτά:

1.Βελτιωμένη λεμφική αποστράγγιση: Η θέση στην αριστερή πλευρά βελτιώνει την κυκλοφορία των λεμφικών υγρών, προάγοντας την αποβολή των αποβλήτων και των τοξινών από το σώμα.

2.Βελτιωμένη πέψη: όπως φαίνεται στο διάγραμμα του video, η βαρύτητα διευκολύνει την κίνηση της τροφής από το στομάχι προς το λεπτό έντερο στην αριστερή πλευρά, προάγοντας την καλή πέψη.

3. Ανακούφιση από τις καούρες: Ομοίως, αν υποφέρεις από συχνές καούρες ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠΝ), ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να σε ανακουφίσει από αυτά. Η θέση αυτή διατηρεί το στομάχι χαμηλότερα από τον οισοφάγο, μειώνοντας τον κίνδυνο παλινδρόμησης του γαστρικού οξέος στον οισοφάγο.

4. Βελτιωμένη κυκλοφορία: Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος μειώνοντας την πίεση σε ζωτικά όργανα όπως η καρδιά, τα νεφρά και το συκώτι. Επομένως, η θέση αυτή είναι ιδανική για άτομα με εύθραυστη καρδιαγγειακή υγεία.

@holisticali

Do you sleep on the left side? There are benefits to both right side sleeping and left side sleeping. The research shows it is better for digestive health to sleep on the left side, and for those who have heart failure it is better to sleep on the right side. Sources: https://www.dovepress.com/sleep-positions-and-nocturnal-body-movements-based-on-free-living-acce-peer-reviewed-fulltext-article-NSS https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/410292 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12801953/ https://medlineplus.gov/ency/patientinstructions/000559.htm https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12801953/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10445529/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26835867/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8071510/ https://www.sleepfoundation.org/sleeping-positions/side-sleeping https://www.healthline.com/health/healthy-sleep/sleep-effects-digestion https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19110135/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12535814/

♬ original sound – Ali Ramadan

5.Μειώνει το ροχαλητό: ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το ροχαλητό ή τα προβλήματα άπνοιας στον ύπνο, διατηρώντας τους αεραγωγούς ανοιχτούς και μειώνοντας τον κίνδυνο απόφραξης. Αποτέλεσμα: το ροχαλητό είναι λιγότερο συχνό και η αναπνοή βελτιώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

6.Μεγαλύτερη άνεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Συχνά συνιστάται στις εγκύους να κοιμούνται στην αριστερή πλευρά, επειδή έτσι βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος στο έμβρυο και τη μήτρα και, ιδίως, μειώνεται η πίεση στο συκώτι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − two =