αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ για να μην αφήνεις τους άλλους να σε ρίχνουν

Τέσσερα τρικ για να μην αφήνεις τους άλλους να σε ρίχνουν

Κάθε ημέρα ερχόμαστε σε επαφή με διάφορους ανθρώπους. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα νοιάζονται αρκετά για τα συναισθήματά σας ώστε να περιορίσουν την κακή συμπεριφορά τους. Μπορεί να μην το βλέπουν ως πρόβλημα επειδή το συναισθηματικό τους τοπίο είναι διαφορετικό ή μπορεί απλώς να έχουν κακές προθέσεις.

Αλλά δεν μπορείς να βαδίσεις στη ζωή αφήνοντας τους άλλους να σε πλησιάσουν έτσι. Πρέπει να είστε αυτός που θα στηρίξει τις άμυνές σας για να μπορέσετε να περάσετε τη ζωή χωρίς άλλοι άνθρωποι να διαταράξουν την ηρεμία σας. Μόλις σκληρύνετε τις δικές σας άμυνες, μπορείτε απλώς να αφήσετε τα λόγια τους… να γλιστρήσουν από την πλάτη σας καθώς προχωράτε στη ζωή.

Εδώ είναι 4 κινήσεις για να μην αφήνεις τους άλλους να σε ρίχνουν.

1. Δημιουργήστε όρια.

Τα υγιή όρια είναι το πιο σημαντικό μέρος μιας υγιούς σχέσης. Γιατί; Τα υγιή όρια διδάσκουν τους άλλους ανθρώπους πώς θέλετε να σας συμπεριφέρονται- και εάν δεν σέβονται τα όρια υπάρχουν συνέπειες. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανοχές για το τι θέλουν στη ζωή τους και για το πώς θέλουν να τους φέρονται. Οπότε είναι χρήσιμο να είσαι ξεκάθαρος.

Θυμήσου και το άρθρο: Τέσσερις έξυπνοι τρόποι για να βάζεις τα όρια σου.

2. Κατανοήστε και ζήστε σύμφωνα με τις αξίες σας.

Ο καθένας έχει αξίες με τις οποίες ζει. Δυστυχώς, δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που αφιερώνουν χρόνο για να καθίσουν, να σκεφτούν τις αξίες τους και να σκεφτούν πώς θέλουν να τις εφαρμόσουν στη ζωή τους. Η κατανόηση των αξιών σας σάς επιτρέπει να καθοδηγείτε τη ζωή σας με τρόπο που να έχει νόημα για εσάς και σας απαλλάσσει από περιττές συγκρούσεις με άλλους.

Γνωρίζετε τις αξίες σας. Γιατί σε νοιάζει τι σκέφτεται ο κάθε τυχαίος; Τι διαφορά έχει;

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται ότι λέμε να αποφύγουμε εντελώς τη σύγκρουση. Δεν είναι αυτό. Αυτό που στοχεύετε είναι να αποφύγετε περιττές συγκρούσεις. Η σύγκρουση είναι απαραίτητο κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας γιατί οι άνθρωποι θα θέλουν πάντα να επιβάλλουν την άποψή τους στους άλλους. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα θέλουν να πιέσουν τα όριά σου.

Το καλύτερο, πιο σχετικό παράδειγμα για τον περιορισμό των περιττών συγκρούσεων είναι να μην σπαταλάτε χρόνο σε τσακωμούς στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι άνθρωποι το κάνουν πάντα αυτό και δεν σημαίνει τίποτα για κανέναν. Το μόνο που κάνει στην πραγματικότητα είναι να επιτρέπει σε άλλους ανθρώπους να διαταράξουν την ηρεμία σας. Επιπλέον, εξαντλεί το συναισθηματικό σας απόθεμα για τις απαραίτητες συγκρούσεις που προκύπτουν εκεί έξω.

3. Επιλέξτε την αισιοδοξία.

Η αλήθεια είναι ότι η οπτική μας για τον κόσμο συχνά επισκιάζεται από την αισιοδοξία ή την απαισιοδοξία μας. Το χρώμα αυτής της απόχρωσης επηρεάζει όλα όσα εξετάζουμε. Για παράδειγμα, αν παρακολουθείτε τις ειδήσεις, βλέπετε κάθε τρομερό πράγμα που γίνεται στον κόσμο και πόσο απαίσιοι είναι οι άνθρωποι μεταξύ τους. Φαίνεται να υπάρχει ένα ατελείωτο ρεύμα πολέμων, θανάτου, φτώχειας, χάους…

Αλλά αυτό που δεν βλέπετε είναι ο τεράστιος αριθμός των ανθρώπων που κάνουν δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που καταβάλλουν αμέτρητες ώρες δουλειάς για να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τη ζωή των άλλων ή ακόμα και που χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα για να είναι ευγενικοί με ένα άλλο άτομο.

Η αισιοδοξία μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το να πιστεύεις ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορούν και προσπαθούν να κάνουν τα πράγματα καλύτερα. Αυτή η άποψη είναι εξίσου αληθινή με το να βλέπεις όλη τη φρίκη στον κόσμο και να συμπεράνεις ότι είναι η αλήθεια.

Με την αισιοδοξία, είναι πολύ πιο εύκολο να παραμείνετε ήρεμοι ακόμα και όταν αντιμετωπίζετε την αρνητικότητα.

4. Δεν χρειάζεται να έχετε άποψη για όλα.

Έχετε πάντα την επιλογή να μην έχετε γνώμη. Όλοι φαίνεται να έχουν άποψη για τα πάντα, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Πόσες από αυτές τις απόψεις είναι πραγματικά έγκυρες;

Κάνε ένα γκάλοπ. Βγείτε και ρωτήστε έναν αριθμό ανθρώπων τη γνώμη τους για την οικονομία, την πολιτική, την επιστήμη… οτιδήποτε. Πιθανότατα… όλοι θα έχουν μια γνώμη να μοιραστούν. Δεν πειράζει που δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα βιβλίο για το θέμα. Δεν πειράζει που το μόνο που ξέρουν για το θέμα είναι οι πληροφορίες που επαναλαμβάνουν οι άλλοι. Δεν πειράζει αν οι πληροφορίες τους προέρχονται από μια προκατειλημμένη πηγή που μπορεί να είναι ή όχι αξιόπιστη.

Δεν χρειάζεται να έχεις άποψη για τα πάντα. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να παραδεχτούμε κάτι σαν, «Δεν γνωρίζω αρκετά για αυτό για να έχω μια τεκμηριωμένη γνώμη». Μην παρασύρεστε στην οργή και το χάος του άσκοπου θυμού. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες πριν σχηματίσετε άποψη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + nine =