αρχικηVIRALΣε αυτές τις «γυάλινες» καλύβες κοιμάσαι με θέα προς το δάσος και τα αστέρια. Και δες τι συμβαίνει αν μείνεις 72 ώρες εκεί (ΦΩΤΟ)

Σε αυτές τις «γυάλινες» καλύβες κοιμάσαι με θέα προς το δάσος και τα αστέρια. Και δες τι συμβαίνει αν μείνεις 72 ώρες εκεί (ΦΩΤΟ)

Το αρχιτεκτονικό γραφείο JeanArch είχε μια ενδιαφέρουσα ιδέα: Να φτιάξει μερικές καλύβες μέσα στην φύση, στις οποίες οι ένοικοι θα έχουν μια εκπληκτική θέα. Και το έκανε. Οι άνθρωποι του γραφείου έφτιαξαν το project «72h Cabin». Πρόκειται για καλύβες που βρίσκονται σε ιδιωτικό νησί στη Σουηδία και έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Οι τοίχοι κι η σκεπή τους είναι από γυαλί. Έτσι όποιος διαμένει στο εσωτερικό τους, έχει τη δυνατότητα να κοιμάται με θέα προς το δάσος και τα αστέρια.

Όλα είναι καλά μελετημένα. Όπως διαβάζουμε στο archdaily.com, οι καλύβες έχουν ειδικά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού και έτσι ακόμα και αν βρίσκεσαι μέσα σε αυτές κατά την διάρκεια μιας ημέρας με ήλιο, δεν νιώθεις να ζεσταίνεσαι σαν να είσαι… μέσα σε κάποιο θερμοκήπιο. Όπως σημειώνεται βέβαια, το συγκεκριμένο κατάλυμα δεν χρησιμοποιείται τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας, αφού είναι πιο ιδανικό για να κοιμάσαι με θέα τα αστέρια την νύχτα.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε, όσοι διαμένουν σε αυτές τις καμπίνες για 72 ώρες (από εκεί πήρε το όνομα του το project), εμφανίζουν μείωση στα επίπεδα άγχους που ενδεχομένως έχουν. Φαίνεται ότι η διαμονή κοντά στη φύση λειτουργεί θετικά και σε αυτό το κομμάτι.

Στο εσωτερικό τις κάθε καλύβας υπάρχει ένα κρεββάτι, ενώ κάτω από αυτό υπάρχει ειδικός αποθηκευτικός χώρος. Όλος ο σκελετός της καλύβας και το πάτωμα είναι από ξύλο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν online κρατήσεις και να μείνουν σε ένα τέτοιο «γυάλινο» σπιτάκι. Θα έμενες εκεί έστω για ένα βράδυ;

72h Cabin / JeanArch,© Jeanna Berger
72h Cabin / JeanArch,© Jeanna Berger
72h Cabin / JeanArch,© Jeanna Berger
72h Cabin / JeanArch,© Jeanna Berger
72h Cabin / JeanArch,© Jeanna Berger
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − four =