αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠότε ξεκινούν οι πληρωμές του κοινωνικού μερίσματος

Πότε ξεκινούν οι πληρωμές του κοινωνικού μερίσματος

Σχεδόν τρείς στους τέσσερις δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος θα δουν να πιστώνεται την Παρασκευή 14 του μήνα στους λογαριασμούς τους το έκτακτο βοήθημα, ενώ το σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό έως και επόμενη Παρασκευή 21 του μήνα.

Με βάση τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ μέχρι και χθες αργά το απόγευμα είχαν υποβληθεί συνολικά 1647.000 αιτήσεις για κοινωνικό μέρισμα.

Από αυτές είχαν εγκριθεί ήδη 976.000 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε ένα ποσό κοινωνικού μερίσματος συνολικού ύψους 471 εκ ευρώ (από τα 710 εκ ευρώ που θα μοιραστούν συνολικά) ενώ περίπου 300.000 αιτήσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα για την διόρθωση στοιχείων ή τις εγκρίσεις που θα πρέπει να δώσουν φιλοξενούμενοι και άλλες 371.000 απορρίφθηκαν από το σύστημα για διάφορους λόγους ( υπέρβαση κριτηρίων λανθασμένα στοιχεία κτλ ).

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η 21 Δεκεμβρίου ενώ σχετικά με την πληρωμή του μερίσματος για το σύνολο των δικαιούχων θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι και την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς δηλαδή στις 28 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη εκκαθάριση των εγκεκριμένων δηλώσεων θα γίνει σήμερα τα μεσάνυχτα ώστε τα ποσά να πιστωθούν μέχρι και την Παρασκευή στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όπως τόνισε χθες ο Γενικός Διευθυντής της Ηλεκτρικής Διακυβέρνησης της Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) κ. Αναστάσιος Τάγαρης μιλώντας στο News 247 στους 88,6 σήμερα το απόγευμα αναμένεται να εκκαθαριστούν και οι δηλώσεις των υπερηλίκων άνω των 70 ετών για τους οποίους δεν απαιτείται η υποβολή δήλωσης . Με βάση της υπουργική απόφαση εφόσον πληρούνται τα κριτήρια για την ηλικιακή ομάδα άνω των 70 ετών το σύστημα θα ανακτήσει αυτόματα τα στοιχεία τω δικαιούχων και θα πιστώσει το μέρισμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ωστόσο ο ΓΔ της ΗΔΙΚΑ παραδέχθηκε ότι λόγω του προβλήματος που υπήρξε με την απόρριψη χιλιάδων αιτήσεων λόγω της μη εκπλήρωσης του κριτηρίου της μόνιμης κατοικίας όσοι υπερήλικες δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό από πέρσι καλό θα είναι είτε οι ίδιοι είτε κάποιο κοντινό τους πρόσωπο να κάνουν την αίτηση και να δηλώσουν ένα αριθμό λογαριασμού για να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 17 =