αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠαρουσιάστηκαν τα νέα iPhone 15- Ποιες είναι οι τιμές τους και πότε κυκλοφορούν στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ+ ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσιάστηκαν τα νέα iPhone 15- Ποιες είναι οι τιμές τους και πότε κυκλοφορούν στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ+ ΒΙΝΤΕΟ)

H Apple παρουσίασε τα νέα iPhone 15 μέσα από ένα ειδικό event ονόματι “Wonderlust”. Συνολικά παρουσιάστηκαν τα iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Τα iPhone 15 και iPhone 15 Pro έρχονται με πρώτη και πιο σημαντική διαφορά με τα προηγούμενα μοντέλα την θύρα USB για φόρτιση και σύνδεση με υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι διαστάσεις θα είναι στις 6.1 και 6.7 ίντσες για τα iPhone 15 και iPhone 15 Pro και στις 6.7 ίντσες για τα iPhone 15 Plus και iPhone 15 Pro Max.

Στα χαρακτηριστικά βλέπουμε μεταξύ άλλων: Αναβάθμιση στην ισχύ και λειτουργία των καμερών των νέων iPhones με χρήση και τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης για να κάνουν ακόμη πιο συναρπαστική τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Ακόμη μικρότερα πλαίσια για αύξηση του χώρου οθόνης και υλικά που κάνουν πιο ελαφρές τις νέες συσκευές σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα είναι δύο ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία. Η οθόνη είναι OLED Super Retina XDR που προσφέρει μεγαλύτερη φωτεινότητα από τα προηγούμενα μοντέλα. Στην παρουσίαση εμφανίστηκαν συσκευές σε ροζ, μπλε, μαύρο, κίτρινο και πράσινο χρώμα. Τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης βοηθά στην απομόνωση της φωνής του κατόχου της συσκευής από τον θόρυβο που υπάρχει στο σημείο στο οποίο βρίσκεται.

Το iPhone 15 διαθέτει νέο σύστημα κάμερας, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν. Η κύρια κάμερα είναι 48 megapixel, με εστιακή απόσταση 26mm, αισθητήρα quad pixel 2-micron και 100% Focus pixels. «Είναι σαν να έχουμε μια τρίτη κάμερα», είπε η Kaiann Drance, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ προϊόντων iPhone.

Φέτος και τα απλά iPhone 15 διαθέτουν Dynamic Island. Πρόκειται για το μεγάλο χαρακτηριστικό που έφεραν στο προσκήνιο τα περυσινά iPhone 14 Pro, επιτρέποντας στο “notch” να μεταμορφώνεται ανάλογα την περίσταση και την…ειδοποίηση. Επομένως, αντί για το ογκώδες notch των iPhone 14, πλέον το πιο διακριτικό αυτό «χάπι» καταλαμβάνει τον χώρο στο πάνω μέρος της οθόνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που οι συσκευές έχουν Dynamic Island, οι οθόνες τους δεν διαθέτουν Always-On τεχνολογία.

Παράλληλα, η φωτεινότητα είναι διπλάσια από πέρυσι, φτάνοντας τα 1600 nits για την προβολή HDR βίντεο, με τα 2000 nits να είναι το ανώτατο όριο.

The iPhone 15 has the Dynamic Island and a camera upgrade.

Τα νέα iPhone θα έρχονται σε πέντε χρώματα: ροζ, μαύρο, κίτρινο, λαχανί και θαλασσί.

iPhone 15 Pro και 15 Pro Max

Tα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max παρουσιάστηκαν από την Apple ως τα ισχυρότερα και ανθεκτικότερα iPhone που βγήκαν μέχρι σήμερα. Oι φήμες που ακούγαμε τόσο καιρό περί κατασκευής από τιτάνιο, νέας περισκοπικής κάμερας και φυσικά του USB-C καλωδίου κι θύρας φόρτισης, επιβεβαιώθηκαν.

Τα ελαφρύτερα και ανθεκτικότερα Pro μοντέλα χάρη στο τιτάνιο αλλά και αυτά με τα λεπτότερα πλαίσια οθόνης. Η Apple το αποκαλεί Grade 5 τύπου τιτάνιο όντας το ίδιο ακριβώς με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο Mars Rover της NASA.

To Α17 Pro chip ξεκινάει μια νέα εποχή για την επεξεργαστική ισχύ των iPhone. Η εναλλαγή στα 3nm αρχιτεκτονικής φέρνει 19 δισεκατομμύρια τρανζίστορ. Περιλαμβάνει επίσης μια Pro επιπέδου GPU που είναι και η ισχυρότερη που κατασκεύασε η Apple, όντας κατά 20% γρηγορότερη. Μάλιστα το ειδικό demo που έδειξε η Apple έτρεχε μέχρι και το Resident Evil 4 Remake, το Resident Evil Village, αλλά και το επερχόμενο The Division: Resurgence. Μέχρι και το Assassin’s Creed Mirage θα τρέχει κανονικά στα iPhone 15 Pro από το 2024.

Χάρη στην USB 3.0 Type-C θύρα η μεταφορά δεδομένων θα γίνεται γρηγορότερα από ποτέ, ενώ θα μπορεί να καταγράφει βίντεο σε εξωτερικό δίσκο για επαγγελματικές παραγωγές. Ανεβάζοντας την καταγραφή βίντεο ProRes στα 4Κ 60fps.

Γίνεται το πρώτο smartphone που υποστηρίζει το στάνταρ grading “ACES” της Ακαδημίας Κινηματογράφου, με το οποίο γίνονται όλες οι οσκαρικές ταινίες. Θα μπορεί επίσης να καταγράφει Spatial βίντεο για το Apple Vision Pro.

Προσφέρουν επίσης ως 5x οπτικό zoom, το μεγαλύτερο που έχει προσφέρει ποτέ η Apple, σε εστιακή απόσταση 120mm, μια από τις καλύτερες αναβαθμίσεις που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι κάτοχοι των νεών συσκευών. Ο νέος κύριος αισθητήρας 48MP έχει κατασκευαστεί ειδικά για τα δύο νέα μοντέλα και προσφέρει εξ ορισμού λήψεις στα 24MP, αλλά και την επιλογή να παίζεις μεταξύ των τριών δημοφιλών φακών 24mm, 28mm και 35mm.

https://duet-cdn.vox-cdn.com/thumbor/0x0:3840x2559/1920x1280/filters:focal(1920x1280:1921x1281):format(webp)/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/24916131/Apple_iPhone_15_Pro_lineup_color_lineup_230912.jpg

Το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus ξεκινούν από $799 και $899 αντίστοιχα. Το iPhone 15 Pro θα ξεκινά από 999 δολάρια, ενώ το Pro Max θα ξεκινά από 1.199 δολάρια, με αποθηκευτικό χώρο 256 GB σε αυτό το βασικό επίπεδο.

Το νέο iPhone θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου.

Ίδια είναι και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα, αφού υπολογίζεται ότι φέτος η χώρα μας περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα κυκλοφορίας του κινητού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 14 =