αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠαραγωγός στη Νάξο πούλησε 5 τόνους προπέρσινο λάδι 30.000 ευρώ

Παραγωγός στη Νάξο πούλησε 5 τόνους προπέρσινο λάδι 30.000 ευρώ

Λάδι όπως… χρυσός. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος η συγκομιδή της ελιάς στη Νάξο γίνεται με περιπωλίες. Μιλώντας για την φετινή ελαιοπαραγωγή χρονιά ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αναφέρει στο Newsbomb.gr: «Είχαμε δύο κρούσματα κλοπών στο νησί. Αλλά αυτά συμβαίνουν πάντα δεν είναι η πρώτη φορά. Οι παραγωγοί κάνουν περιπολίες το βράδυ στα κτήματά τους προκειμένου να προστατεύσουν την περιουσία τους».

Και προσθέτει: «Η συγκομιδή μόλις ξεκίνησε. Αν και τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί αφού το νησί μας το ελαιόλαδο πωλείται σπίτι – σπίτι από γνωστό σε γνωστό με τιμή φέτος 10 ευρώ το λίτρο. Ως εκ τούτου η τιμή πώλησής του είναι στα 180 – 200 ευρώ.

Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς οι ποσότητες φέτος είναι πολύ μειωμένες. Αν και δεν έχουμε μετρήσεις για την παραγωγή στη Νάξο ακούω από τους παραγωγούς που λένε για μείωση 70%».

Ωστόσο ο κ. Καπούνης θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί φέτος αναφέρθηκε σε περιστατικό που σημειώθηκε στο νησί και δείχνει πόσο πολύτιμο έχει γίνει το ελαιόλαδο.

«Υπήρχε παραγωγός στο νησί που είχε λάδι δυο ετών στα βαρέλια του και το πούλησε 6 ευρώ. Συγκεκριμένα είχε 5 τόνους και πληρώθηκε 30.000 ευρώ από έμπορο σε άλλο νησί. Που σε κανονικές συνθήκες το έδινε τσάμπα και δεν το έπαιρνε κανείς», είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στο Newsbomb.gr.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + eight =