αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΜια startup έφτιαξε το μίνι γκάτζετ που θα «εξαφανίσει» τα κινητά τηλέφωνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια startup έφτιαξε το μίνι γκάτζετ που θα «εξαφανίσει» τα κινητά τηλέφωνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Humane είναι μια startup που δημιουργήθηκε από πρώην υπαλλήλους της Apple με στόχο να φέρει επανάσταση στον τομέα της επικοινωνίας. Η εταιρεία λανσάρει μια μικρή συσκευή με την οποία φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα κινητά τηλέφωνα στην ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

Πρόκειται για το Ai Pin, μια συσκευή βγαλμένη από τον κόσμο του Star Trek. Είναι ένα μικρό μαγνητικό μενταγιόν που τοποθετείται στο πέτο ή σε κάποιο άλλο σημείο ενός ρούχου και αποτελείται από έναν προβολέα λέιζερ και ένα μικρόφωνο 360 μοιρών. Οι πληροφορίες εμφανίζονται στην παλάμη η οποία μετατρέπεται σε οθόνη. Η συσκευή είναι βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν έναν ψηφιακό προσωπικό βοηθό παντού.

Εκτός από τις στάνταρτ λειτουργίες των κινητών τηλεφώνων η συσκευή αναγνωρίζει τι γίνεται στο περιβάλλον που βρίσκεται ο χρήστης και μιλάει στον χρήστη χωρίς να ακούγεται στους άλλους δίνοντας του διαφόρων ειδών πληροφορίες όπως από το που πρέπει να κατευθυνθεί εκεί που βρίσκεται για να πάει στον προορισμό του μέχρι και ποιόν έχει απέναντι του αφού μπορεί να κάνει αναγνώριση προσώπων.

Η εταιρεία λέει ότι αν υπάρξει εμπορικό ενδιαφέρον μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε η συσκευή να συρρικνωθεί σε μέγεθος ακόμη περισσότερο για να γίνει σχεδόν αόρατη. Η συσκευή κυκλοφορεί από αύριο σε μια τιμή περίπου 1.000 δολαρίων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 10 =