αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Meta κλείνει το Threads στην Τουρκία

Η Meta κλείνει το Threads στην Τουρκία

«Κατεβαίνει» η πλατφόρμα Threads στην Τουρκία. Όπως ανακοίνωσε η Meta, το Threads κλείνει στην Τουρκία και δε θα είναι διαθέσιμο από την Δευτέρα 29 Απριλίου και έπειτα. Ο λόγος είναι μια προσωρινή διαταγή της Τουρκικής Αρχής Ανταγωνισμού (ΤRK) που αντιστέκεται στην αυτόματη κοινή χρήση των δεδομένων με το Instagram, με το οποίο το Threads έχει άμεση σύνδεση.

Σύμφωνα με την TCA η σύνδεση μεταξύ Threads και Instagram χωρίς την δυνατότητα επιλογής του χρήση για συγκατάθεση θα “οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη ζημιά” και πώς η εταιρία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ “καταχράστηκε την δεσπόζουσα θέση της” στον κλάδο με την πρακτική αυτή. Αποφάνθηκε επίσης ότι η σύνδεση αυτή υφίσταται με κύριο λόγο για να αυξήσει η Meta το μερίδιο αγοράς της.

Η Meta από πλευράς της δηλώνει βέβαιη ότι δεν παραβιάζει την τουρκική νομοθεσία και αμφισβητεί την απόφαση της Τουρκικής Αρχής Ανταγωνισμού.

“Διαφωνούμε με την προσωρινή διαταγή, πιστεύουμε ότι συμμορφωνόμαστε με όλες τις τουρκικές νομικές απαιτήσεις και θα ασκήσουμε έφεση. Η προσωρινή διαταγή της TRK δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να κλείσουμε προσωρινά το Threads στην Τουρκία. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά με την TRK και ελπίζουμε να επαναφέρουμε το Threads στους ανθρώπους στην Τουρκία το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε η Meta.

H εταιρία αναφέρει ότι πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο μέχρις ότου ασκήσει έφεση με την απόφαση, χωρίς όμως να δίνει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =