αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ συμβουλή καριέρας του Elon Musk προς τους νέους: Μην προσπαθείτε να είστε leaders… για να κάνετε φιγούρα

Η συμβουλή καριέρας του Elon Musk προς τους νέους: Μην προσπαθείτε να είστε leaders… για να κάνετε φιγούρα

Όταν δεν κάνει σχέδια για αποστολές στον Αρη, δεν εργάζεται για self-driving αυτοκίνητα ή δεν είναι για διακοπές στη Μύκονο, ο Elon Musk δίνει μερικές καλές συμβουλές καριέρας.

Σε ένα επεισόδιο του «Lex Fridman Podcast» τον Δεκέμβριο του 2021, που φιλοξενήθηκε από τον computer scientist του MIT, Lex Fridman, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX συνέστησε στους νέους να μην επιλέγουν ποτέ μια καριέρα με βάση… το αν θα μπορούσε να τους κάνει διάσημους ή όχι. Μάλλον, είπε, πρέπει να επικεντρωθείτε σε κάτι πολύ πιο απλό: Βρείτε μια δουλειά στην οποία θα ήσασταν καλοί και ταιριάζει με το σύνολο δεξιοτήτων που έχετε δημιουργήσει με την πάροδο του χρόνου.

«Μην προσπαθείς να είσαι leader… απλά για να είσαι leader», είπε ο Musk, όπως μεταδίδει το CNBC. «Πολλές φορές… οι άνθρωποι που σας αρέσουν ως ηγέτες, είναι εκείνοι που δεν θέλουν να είναι ηγέτες», εξήγησε.

Συμβούλεψε στους νέους να επικεντρωθούν στη δουλειά που έχουν μπροστά τους – και να έχουν πίστη ότι η υπεραπόδοση σε αυτόν τον ρόλο θα τους βοηθήσει να ανέβουν στην καριέρα τους. Η επιθυμία να είναι στο επίκεντρο δεν θα βοηθήσει απαραίτητα, πρόσθεσε. «Προσπαθήστε να βρείτε κάτι που είναι ένας συνδυασμός των ταλέντων σας και αυτού που σας ενδιαφέρει», είπε ο Musk.

Στην Ελλάδα βέβαια δεν φαίνεται να ακούμε ιδιαίτερα την συμβουλή του Mr Tesla. Με το ελληνικό Linkedin να είναι γεμάτο… με CEOs και εντυπωσιακούς τίτλους εργασίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − fourteen =