αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυξάνονται οι τιμές των smartphones

Αυξάνονται οι τιμές των smartphones

Παρά τη μείωση πωλήσεων / τεμαχίων, η μέση τιμή απόκτησης ενός smartphone αυξήθηκε φέτος.

Για μία ακόμη φορά, χρήσιμα συμπεράσματα εξάγονται για την παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων από τη νεότερη πρόβλεψη “Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker” της International Data Corporation (IDC).

Σχετικά με τις φετινές πωλήσεις της παγκόσμιας αγοράς, η IDC εκτιμά ότι η μείωση θα ανέλθει στο 9,1%, επιτυγχάνοντας, ωστόσο, βελτίωση 2,6 μονάδων από την προηγούμενη πρόβλεψη.

Η IDC αναμένει ότι οι όγκοι αποστολών / τεμαχίων smartphone θα ανέλθουν συνολικά σε 1,24 δις μονάδες το 2022 και ότι θα επανέλθουν σε άνοδο 2,8% το 2023 και 2,3% το 2026 σε σχέση με το 2025.

“Πιστεύουμε ότι η παγκόσμια αγορά smartphone θα παραμείνει υπό αβεβαιότητα μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2023, με την ελπίδα ότι η ανάκαμψη θα σημειωθεί περίπου στα μέσα του επόμενου έτους”, δήλωσε ο Ryan Reith, αντιπρόεδρος του ομίλου της IDC στον τομέα Mobility και Consumer Device Trackers.

“Το αυξανόμενο κόστος είναι μια προφανής ανησυχία για την αγορά smartphone και τις συναφείς κατηγορίες τεχνολογίας, αλλά πιστεύουμε ότι θα οδηγηθούμε σε άνοδο από τα μέσα του 2023 και μετά”, συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το 5G συνεχίζει να αναπτύσσεται παγκοσμίως και θα εντάσσεται σχεδόν στα μισά smartphone που θα αποστέλλονται παγκοσμίως το 2022 και στο 80% έως το 2026.

Άνοδος στις τιμές

“Παρά την επιβράδυνση της αγοράς, οι μέσες τιμές πώλησης (ASP) συνεχίζουν να αυξάνονται, αφού οι καταναλωτές επιλέγουν συσκευές premium που μπορούν να διαρκέσουν τρία έως τέσσερα χρόνια, καθώς οι ρυθμοί ανανέωσης επιμηκύνονται, τόσο στις ανεπτυγμένες, όσο και στις αναδυόμενες αγορές”, δήλωσε ο Anthony Scarsella, διευθυντής έρευνας στο τμήμα Mobility και Consumer Device Trackers.

Οι τιμές πώλησης αναμένεται να αυξηθούν για τρίτη συνεχή χρονιά, καθώς οι μέσες τιμές θα φτάσουν τα 413 δολ., αυξημένες κατά 6,4%, από 388 δολ. το 2021.

Η τελευταία φορά που η αγορά είδε ASP να ξεπερνούν τα 400 δολ. ήταν το 2011 (425 δολ.), όταν η αγορά παρουσίασε πάνω από 60% αύξηση των αποστολών.

“Επιπλέον, το μερίδιο των συσκευών iOS θα φτάσει το 18,7% (το υψηλότερο από κάθε έτος), κάτι που αποτελεί κινητήρια δύναμη πίσω από την υψηλή ανάπτυξη ASP που βλέπουμε αυτήν τη στιγμή το 2022”, επισημαίνεται.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =