αρχικηVIRALΑν νιώθεις ότι η ζωή σου είναι βαρετή, εδώ είναι 5+1 πράγματα που πρέπει να αλλάξεις

Αν νιώθεις ότι η ζωή σου είναι βαρετή, εδώ είναι 5+1 πράγματα που πρέπει να αλλάξεις

Έχετε κάνει ποτέ scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναρωτηθήκατε πώς η ζωή όλων των άλλων μοιάζει γεμάτη περιπέτεια ενώ η δική σας είναι τόσο… βαρετή;

Ίσως έχεις νιώσει έτσι πάρα πολλές φορές. Και είναι χρήσιμο να κάνεις μια προσεκτική εξέταση του τι κάνεις και η ζωή σου είναι τόσο βαρετή. Ή για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, τι ακριβώς κάνεις λάθος.

Είναι πιθανό να εντοπίσεις αρκετές συνήθειες που οδηγούν στο να βαλτώνεις. Εδώ είναι 6 πράγματα που ίσως πρέπει να αλλάξεις, αν νιώθεις ότι η ζωή σου έχει γίνει πολύ βαρετή.

1) Περνάς πολύ χρόνο στα social media

Μήπως περνάς πολύ χρόνο κολλημένος στο τηλέφωνο σου; Ναι, τα social media είναι χρήσιμα, αφού μπορούν να μας «συνδέσουν» με πολλούς ανθρώπους, να μάθουμε ειδήσεις και πολλά ακόμα. Αλλά αν περνάς υπερβολικά πολύ χρόνο «κολλημένος» εκεί, μάλλον χάνεις άλλα πράγματα στη ζωή.

2) Λες όχι σε νέες εμπειρίες

Και ενώ σπαταλάς πολύ χρόνο μπροστά στα social media, λες «όχι» σε νέες εμπειρίες.

Το να ξεφεύγουμε από τις ζώνες άνεσής μας είναι πάντα χρήσιμο. Είναι σίγουρα αγχωτικό, αλλά ο ενθουσιασμός της δοκιμής νέων πραγμάτων μπορεί να είναι το αντίδοτο σε μια βαρετή ζωή.

Εγγραφείτε σε εκείνο το μάθημα χορού, μάθετε να παίζετε ένα όργανο ή ξεκινήστε ένα νέο χόμπι.

3) Αποφύγεις κοινωνικές επαφές

Μπορεί να είσαι πολύ ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο λες όχι στις προσκλήσεις να βγεις για καφέ ή ένα βράδυ στην πόλη.

Μπορεί να επικαλεστείς ένα πολυάσχολο πρόγραμμα εργασίας, μια οικογένεια που πρέπει να φροντίσεις ή οτιδήποτε άλλο.

Το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: Έχεις κολλήσει στη δική σου ρουτίνα και δεν είσαι διατεθημένος να ανοιχτείς σε άλλες προσκλήσεις και κοινωνικές συναναστροφές.

Χρειαζόμαστε την ψυχική και συναισθηματική τόνωση που μπορεί να μας δώσει η παρέα. Χρειαζόμαστε διαφορετικές οπτικές γωνίες, γέλιο και βαθιές συζητήσεις για να ανακινήσουμε τα εγκεφαλικά μας κύτταρα που έχουν… αποκοιμηθεί από την υπερβολική ρουτίνα.

Κοινωνικοποιήσου περισσότερο. Αφιέρωσε χρόνο για καφέ με άλλους ανθρώπους.

4) Κολλάς σε μια ρουτίνα

Είναι συνέχεια του παραπάνω point. Η ρουτίνα μπορεί να κάνει τη ζωή σου βαρετή, χωρίς να το καταλάβεις. Πως θα αλλάξεις τα δεδομένα; Εδώ είναι μερικές απλές κινήσεις:

-Επισκεφθείτε μια νέα καφετέρια στο δρόμο για τη δουλειά σας
-Αλλάξτε τη ρουτίνα άσκησής σας. Κάντε γιόγκα, κολύμπι ή τρέξιμο.
-Οδηγήστε σε μια διαφορετική διαδρομή μερικές μέρες
-Ξεκινήστε ένα νέο χόμπι
-Εγγραφή σε ένα διαδικτυακό μάθημα
-Προγραμματισμός αποδράσεων Σαββατοκύριακου

5) Αγνοείς την προσωπική ανάπτυξη

Η δέσμευση για προσωπική ανάπτυξη προσθέτει βάθος και πλούτο στη ζωή μας. Δυστυχώς, οι καθημερινές μας αγγαρείες μπορούν να εμποδίσουν όλα αυτά. Συχνά, είμαστε στον… αυτόματο πιλότο – πηγαίνετε στη δουλειά, κάντε τη δουλειά, πηγαίνετε σπίτι, κάνετε οικιακές δουλειές, πηγαίνετε για ύπνο.

Και μετά ξανά από την αρχή.

Πού είναι η ανάπτυξη σε όλα αυτά; Δεν είναι περίεργο που η ζωή είναι βαρετή.

Αλλά όταν δεσμεύεστε να μαθαίνετε κάτι νέο κάθε μέρα, θα έχετε κάτι ενδιαφέρον στο πρόγραμμα σας. Κάτι που ας βοηθά να εξελιχτείτε. Αποκτήστε λοιπόν μια νέα δεξιότητα, παρακολουθήστε ένα διαδικτυακό μάθημα ή απλώς διαβάστε ένα βιβλίο. Τα εγκεφαλικά σας κύτταρα θα ξυπνήσουν από τον λήθαργο!

6) Ξεχνάς να γελάσεις και να διασκεδάσεις

Όλοι γνωρίζουμε ότι το γέλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να μας αποσπάσει την προσοχή από τις ανησυχίες μας. Κι όμως, όταν είμαστε απασχολημένοι με τις ευθύνες μας, το γέλιο δεν φαίνεται να είναι προτεραιότητα.

Αλλά θα έπρεπε να είναι.

Ψάξε για αστεία βίντεο στο ίντερνετ, παρακολούθησε κωμικές εκπομπές ή μίλα με διασκεδαστικά άτομα.

Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να διασκεδάσει. Και η ζωή σας δεν θα είναι ποτέ βαρετή!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα δωρεάν online μαθήματα που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις το δικό σου online project

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + nine =