αρχικηVIRALΈτσι έμοιαζαν τα πρόσωπα των διάσημων αρχαίων Ελλήνων (Εικόνες)

Έτσι έμοιαζαν τα πρόσωπα των διάσημων αρχαίων Ελλήνων (Εικόνες)

Ένα ενδιαφέρον project δημιούργησε ο 20χρονος καλλιτέχνης και φοιτητής, Αλεσάντρο Τομάσι, με καταγωγή από την Ιταλία και το Λίβανο. Συγκεκριμένα, δημιούργησε φωτορεαλιστικά πορτρέτα του Αριστοτέλη, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλων γνωστών προσώπων της αρχαιότητας.

Πως κατάφερε να πετύχει αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα; Όπως εξηγεί ο ίδιος για τις δημιουργίες του χρησιμοποιεί κυρίως δύο προγράμματα. Το Photoshop, για την επεξεργασία φωτογραφίας και το Artbreeder, το οποίο αξιοποιεί την τεχνολογία της μηχανικής μάθησης για να καθοδηγήσει τη δημιουργία της βάσης του πορτρέτου. Η διαδικασία χρειάζεται προσοχή, αφού πρέπει να επιλέξει τα σωστά χρώματα, για παράδειγμα για το δέρμα και τα μάτια, τα οποία επιλέγει με βάση μελέτες της γενετικής των πληθυσμών και πληροφορίες για τη γενεαλογία της εκάστοτε ιστορικής προσωπικότητας στην οποία εργάζεται.

Επίσης, ο Τομάσι βασίζεται σε περιγραφές των χαρακτηριστικών αυτών των προσώπων, όπως έχουν γραφτεί από συγγραφείς και ιστορικούς όπως ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος (1ος αιώνας μΧ) και ο Σουητώνιος.«Έχω κατά νου, βέβαια, ότι αρκετές από αυτές τις περιγραφές στα αρχαία κείμενα δεν είναι απαραίτητα αξιόπιστες, καθώς δεν γράφτηκαν όλες την εποχή που έζησαν οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρονται», τονίζει.

Δείτε παρακάτω μερικές δημιουργίες του που αφορούν πρόσωπα της Αρχαίας Ελλάδας:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =