αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌλες τις Κυριακές θα ανοίγει και το κατάστημα των Jumbo στην Κατερίνη

Όλες τις Κυριακές θα ανοίγει και το κατάστημα των Jumbo στην Κατερίνη

Σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας φαίνεται ότι βαδίζουν τα Jumbo. Η γνωστή αλυσίδα, μετά την απόφαση να ανοίγει όλες τις Κυριακές του χρόνο στην Πρέβεζα, πράττει το ίδιο και για το κατάστημα της στην Κατερίνη. Κάτι που σημειώνεται και στο επίσημο site της εταιρίας.

Το νέο μοντέλο των Jumbo έχει πάντως προκαλέσει αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες. Ηδη προκάλεσε την αντίδραση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Πρέβεζας, καθώς και του Επιμελητηρίου Πρέβεζας. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Πρέβεζας ζητά την άμεση αναίρεση της απόφασης της εταιρίας JUMBO για τη λειτουργία του καταστήματος Πρέβεζας τις Κυριακές.

Επίσης, το Επιμελητήριο Πρέβεζας, όπως αναφέρεται, έχει προχωρήσει στην έγγραφη επιστολή διαμαρτυρίας προς το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Πρέβεζας και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που απαιτούνται προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων- μελών του.

Όπως εκτιμούν άνθρωποι των τοπικών αγορών, δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, απέναντι στις μικρότερες επιχειρήσεις των περιοχών.

Σημειώνεται πως με βάση τη νομοθεσία ν.4177/2013 και ν.4472/2017 με αιτιολογημένη απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς και ισχύει από το επόμενο έτος από τη δημοσίευσή της, ορίζονται με σαφή τρόπο οι περιοχές στις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, πλην των αναφερομένων στις παρ. 1 και 1Α, λαμβανομένων υπόψιν των τοπικών ιδιαιτεροτήτων που σχετίζονται με την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + twenty =