αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΧρήσιμα tips: Πως θα μένεις κάτω από το όριο των 15GB στον Google λογαριασμό σου

Χρήσιμα tips: Πως θα μένεις κάτω από το όριο των 15GB στον Google λογαριασμό σου

Αν πραγματοποιήσεις εγγραφή για έναν λογαριασμό Google λογαριασμό, θα λάβεις 15GB δωρεάν χώρο, ο οποίος διαμοιράζεται μεταξύ τριών κύριων διαφορετικών προϊόντων. Το Gmail, το Google Drive και το Google Photos. Μόλις ξεπεράσεις αυτό το όριο, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσεις εγγραφή σε κάποιο επί πληρωμή Google One πακέτο με τις τιμές να ξεκινούν από 1.99 ευρώ για τα 100GB.

Δεδομένου ότι γνωρίζεις πως να αξιοποιήσεις σωστά τον δωρεάν χώρο και πως δεν έχεις εκατοντάδες αρχεία να αποθηκεύσεις στο cloud, μπορείς άνετα να μείνεις εντός αυτού του δωρεάν ορίου των 15GB. Τα βήματα για να το κάνεις, διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ του Gmail, του Google Drive και του Google Photos. Για να δεις πόσο χώρο χρησιμοποιείς μεταξύ των υπηρεσιών αυτών, μπορείς να το κάνεις μέσα από τον εν λόγω σύνδεσμο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αν ξεπεράσεις το limit των 15GB, τα αρχεία σου δεν θα εξαφανιστούν, απλά δεν θα είσαι σε θέση να προσθέσεις νέα. Η Google επίσης, αναφέρει ότι δεν θα μπορέσεις να λάβεις emails στο Gmail. Θα χρειαστείς με λίγα λόγια, είτε να απελευθερώσεις κάποιο χώρο, είτε να πληρώσεις για ένα Google One πακέτο.

Gmail

Τα email μηνύματα δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, αλλά αν έχεις ένα Gmail account εδώ και χρόνια και δεν τα σβήνεις, σίγουρα θα έχουν μαζευτεί κάποια. Πληκτρολόγησε older_than:1y στο κουτί αναζήτησης στη κορυφή για να σου εμφανίσει τα μηνύματα που είναι πάνω από ένα χρόνο παλαιά. Μπορείς να αλλάξεις τον αριθμό των χρόνων, ή να αλλάξεις σε μήνες, για παράδειγμα, older_than:3m” ή “older_than:6m”. Στη συνέχεια μπορείς να προβείς στη διαγραφή τους.

Μηνύματα με μεγάλα attachments επίσης καταλαμβάνουν χώρο στο Gmail. Στο search box πληκτρολόγησε has:attachment larger:10m για να σου επιστρέψει τα μηνύματα που έχουν attachments μεγαλύτερα από 10Mb. Τέλος, να θυμάσαι, ότι τα emails στον spam φάκελο, διαγράφονται μετά από 30 ημέρες αυτόματα, επομένως μπορεί να καταλαμβάνουν και αυτά χώρο. Διέγραψέ τα άμεσα.

Google Drive

Από το κυρίως Google Drive interface στο internet, πίεσε το Storage link στα αριστερά και θα βλέπεις όλα τα αρχεία στον λογαριασμό σου, με τα μεγαλύτερα σε μέγεθος να είναι στην κορυφή. Θα εκπλαγείς με το πόσο χώρο καταλαμβάνουν τα μεγάλα αρχεία, ιδίως τα μεγάλα έγγραφα και videos.

Για να διαγράψεις ένα αρχείο, απλά επίλεξέ το και πίεσε στο remove button στη πάνω δεξιά γωνία για να το στείλεις στον κάδο. Στον κάδο, θα παραμείνει για 30 ημέρες πριν αφαιρεθεί οριστικά, αλλά μπορείς να επιταχύνεις την διαδικασία διαγράφοντάς το και από τον κάδο. Μπορείς να επιλέξεις περισσότερα από ένα αρχείο τη φορά κρατώντας το ctrl στα Windows ή το cmd σε Mac, που σε διευκολύνει στην διαδικασία της εκκαθάρισης. Μπορείς να κάνεις επίσης κλικ σε πολλά αρχεία, ή σε έναν ολόκληρο φάκελο για να βρεις την επιλογή της αφαίρεσης. Σε κάθε περίπτωση, είναι θέμα να βρεις το υλικό που δεν χρειάζεσαι και απλά να το διαγράψεις.

Google Photos

Το Google Photos είναι η αλήθεια φροντίζει εκ των προτέρων να μειώσει τον αριθμό των αρχείων που δεν χρειάζεσαι και καταλαμβάνουν χώρο, αν και τα περισσότερα εργαλεία βρίσκονται στις mobile εκδόσεις. Στα mobile apps συγκεκριμένα, πίεσε Library και μετά Utilities και θα βλέπεις προτάσεις εκκαθάρισης φωτογραφιών που είναι θολές ή χαμηλής ποιότητας. Μπορείς επίσης να προβείς στο compress όλων των φωτογραφιών στα 16MP και όλων των βίντεο στα 1080p. Πρόσεξε όμως, αν επιλέξεις αυτή τη ρύθμιση, μπορείς να εξοικονομήσεις σημαντικό χώρο, αλλά παράλληλα κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να πάρεις πλέον τις φωτογραφίες σου στην αρχική ποιότητα.

Τι θα συμβεί εάν εξαντληθεί ο αποθηκευτικός χώρος

Gmail
Δεν μπορείτε να στείλετε ή να λάβετε μηνύματα. Τα μηνύματα που αποστέλλονται σε εσάς επιστρέφονται στον αποστολέα.

Από την 1η Ιουνίου 2021, εάν παραμείνετε ανενεργοί ή υπερβείτε το όριο του αποθηκευτικού χώρου για 2 έτη ή περισσότερο, όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ενδέχεται να διαγραφούν.

Google Drive

Δεν μπορείτε να συγχρονίσετε ή να ανεβάσετε νέα αρχεία. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέα αρχεία στα Έγγραφα, τα Υπολογιστικά φύλλα, τις Παρουσιάσεις, τα Σχέδια και τις Φόρμες Google και στο Google Jamboard. Μέχρι να περιορίσετε την ποσότητα του αποθηκευτικού χώρου που χρησιμοποιείτε, ούτε εσείς ούτε οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να επεξεργαστεί ή να αντιγράψει τα επηρεαζόμενα αρχεία σας. Σταματά ο συγχρονισμός ανάμεσα στον φάκελο Google Drive στον υπολογιστή σας και το My Drive.

Από την 1η Ιουνίου 2021, εάν παραμείνετε ανενεργοί ή υπερβείτε το όριο του αποθηκευτικού χώρου για 2 έτη ή περισσότερο, το περιεχόμενό σας στα επηρεαζόμενα προϊόντα ενδέχεται να διαγραφεί.

Φωτογραφίες Google
Δεν μπορείτε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών ή βίντεο. Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο, μπορείτε να ελευθερώσετε αποθηκευτικό χώρο Google ή να αγοράσετε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο Google.

Από την 1η Ιουνίου 2021, εάν παραμείνετε ανενεργοί ή υπερβείτε το όριο του αποθηκευτικού χώρου για 2 έτη ή περισσότερο, όλο το περιεχόμενό σας μπορεί να καταργηθεί από το Gmail, το Drive και τις Φωτογραφίες.

Πηγή: techmaniacs.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =