αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο μεγάλο σχέδιο του ξενοδοχειακού κολοσσού Wyndham για την Ελλάδα

Το μεγάλο σχέδιο του ξενοδοχειακού κολοσσού Wyndham για την Ελλάδα

Όταν πριν από έναν χρόνο οι Αμερικανοί της ξενοδοχειακής αλυσίδας Wyndham Hotel Group πραγματοποιούσαν την είσοδό τους στην ελληνική αγορά του Τουρισμού, με το άνοιγμα του Wyndham Grand Athens τον περασμένο Δεκέμβριο στην πλατεία Καραϊσκάκη (στο κτίριο ιδιοκτησίας της Βιοχάλκο, όπου μέχρι το 2012 λειτουργούσε το Athens Imperial), είχαν κάνει εμφανή την πρόθεση τους για ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις στο χώρο των ξενοδοχείων, με επίκεντρο αρχικά την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Το επενδυτικό πλάνο του ομίλου, σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία διαχείρισης και ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων Zeus International (η οποία έχει επίσης αναλάβει τη διαχείριση του Wyndham Grand Athens, αλλά και του πρώην Poseidon Resort στο Λουτράκι, που από πέρσι το καλοκαίρι λειτουργεί ως δύο διαφορετικές μονάδες, υπό τα σήματα Wyndham και Ramada) μπήκε γρήγορα σε εφαρμογή. Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική αλυσίδα, την επόμενη χρονιά θα λειτουργήσει στην πλ. Καραΐσκάκη, ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο, ένα συγκρότημα (branded service apartments) με 94 πολυτελείς σουίτες, υπό την ονομασία Wyndham Grand Residences & Suites. Το ύψος της επένδυσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, όμως ο σχεδιασμός είναι το συγκρότημα να έχει ανοίξει μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Όπως αναφέρουν στελέχη της Wyndham και της Zeus International- οι οποίες έχουν συμφωνήσει στη λειτουργία συνολικά 20 ξενοδοχείων σε ορίζοντα δεκαετίας σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία- τα σχέδια για την ελληνική αγορά είναι μεγάλα, τόσο στο κομμάτι του συνεδριακού τουρισμού, όσο και των luxury παροχών, χωρίς στο μέλλον να αποκλείεται η επέκταση σε νησιωτικούς προορισμούς, μετά τις μονάδες σε Λουτράκι και Αττική Ριβιέρα.

Ο Χάρης Σιγανός, ιδρυτής της Zeus International, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τα επόμενα βήματα της στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι στιγμές που διανύει ο ελληνικός Τουρισμός είναι “ιστορικές”, ενώ η χώρα έχει όλες τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε μεγάλη τουριστική αγορά.

Όπως διαβάζουμε στο Capital.gr, την άνοιξη του 2018 προγραμματίζεται να έχουν ανοίξει τα Dolce Attica Riviera στη Βραυρώνα και το Ramada Attica Riviera στο Μάτι, και τα δύο με σήματα της Wyndham. Το Dolce Attica Riviera, δυναμικότητας 346 δωματίων, θα είναι το πρώτο franchise με το brand Dolce παγκοσμίως, το οποίο απευθύνεται στο συνεδριακό τουρισμό. Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί φέτος το Μάρτιο και σύμφωνα με τη διοίκηση της Zeus συνεχίζεται η επένδυση για την ανακαίνιση των μονάδων.

Η Wyndham Hotel Group συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες αλυσίδες ξενοδοχείων παγκοσμίως, ενώ παράλληλα είναι μία από τις τρεις επιχειρηματικές μονάδες φιλοξενίας της Wyndham Worldwide. Το διεθνές χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει 8.000 ξενοδοχεία και περισσότερα από 689 χιλ. δωμάτια σε 75 χώρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − 2 =