αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Ελληνικό νησί που φέρνει… το δικό του app

Το Ελληνικό νησί που φέρνει… το δικό του app

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του νησιού βοήθησε ώστε να αυξηθεί κατακόρυφα ο τουρισμός στη Χάλκη πετυχαίνοντας αύξηση έως και 500%. «Το νησί είναι γεμάτο έως το 2026» είπε ο Ευάγγελος Φραγκάκης δήμαρχος του νησιού μιλώντας στο συνέδριο 12th Future of Cities Conference που διοργάνωσε η Boussias Events.

Ο δήμαρχος μιλώντας στο συνέδριο έκανε λόγο για «μια τεράστια αύξηση του τουρισμού τα τελευταία 4 χρόνια» και επικαλέστηκε στοιχεία της λιμενικής αρχής του νησιού. Ο κ. Φραγκάκης είπε πως το 2019 το νησί φιλοξένησε 20.000 τουρίστες, το 2023 ο αριθμός αυτός ανέβηκε κατακόρυφα κι έφτασε στους 121.000 επισκέπτες.
«Αναμφίβολα έχει βοηθήσει πάρα πολύ το γεγονός ότι το νησί ανήκει στην πρωτοβουλία “GR- eco islands”, καθώς οι Ευρωπαίοι είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι στα θέματα περιβάλλοντος», παραδέχτηκε ο ίδιος. «Μαθαίνοντας ο κόσμος τι ακριβώς έχει γίνει στον τόπο μας , το οποίο είναι ένα πολύ όμορφο νησί, το επιλέγει για να δει από κοντά όλες αυτές τις δράσεις που έχουμε καταφέρει» τόνισε ο κ. Φραγκάκης.

Για αυτό το λόγο από τον επόμενο μήνα θα υπάρχει η δυνατότητα τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους δημότες να μπορούν να κατεβάζουν μέσω app την Ψηφιακή Κάρτα του Επισκέπτη και Δημότη. Πρόκειται για ακόμα μία δράση του Δήμου του νησιού για την ενημέρωση και τη συμμετοχή του κόσμου για την βιώσιμη ανάπτυξη της Χάλκης. Οποιοσδήποτε επιθυμεί μέσα από το City On Halki Pass μπορεί να γίνει μέλος της κοινότητας του νησιού.

Υπενθυμίζεται πως η Χάλκη έγινε το πρώτο νησί που εγκαινίασε την δράση Gr-eco island τον Ιούλιο του 2021. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προώθηση μιας ολοκληρωμένης πράσινης μετατροπής μικρών νησιών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + two =