αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτοιχεία Eurostat: Σχεδόν 1 στους 4 Έλληνες δεν μπορεί να έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι του

Στοιχεία Eurostat: Σχεδόν 1 στους 4 Έλληνες δεν μπορεί να έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι του

Νέα στοιχεία για το επίπεδο διαβίωσης του πληθυσμού στην Ελλάδα έφερε στο φως η Eurostat.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 25,7% αδυνατεί λόγω της οικονομικής του κατάστασης, να έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι του. Δηλαδή, σχεδόν ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει βασικές ανάγκες για την αξιοπρεπή του διαβίωση.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Eurostat, οι Έλληνες προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης με μέση τιμή 1,025 ευρώ/ λίτρο, όταν η μέση τιμή στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνεται στα 0,794 ευρώ και στην Ευρωζώνη στα 0,781 ευρώ/ λίτρο.

Την ίδια ώρα, το 2017, μόλις το 8% του πληθυσμού της ΕΕ δήλωσε σε, πανευρωπαϊκή έρευνα ότι δεν είχε την δυνατότητα να θερμάνει επαρκώς το σπίτι του. Το συγκεκριμένο ποσοστό, έφτασε στο 11% το 2012 ( Ανώτατο επίπεδο) και μειώθηκε σταδιακά μέσα στα επόμενα έτη.

Την πρώτη θέση στην κατάταξη της σχετικής λίστας καταλαμβάνει η Βουλγαρία με 37%, με την Λιθουανία να ακολουθεί με 29%, και την Ελλάδα να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 26%.

Ακολουθούν την Κύπρος με 23% και η Πορτογαλία με 20%.

Αντίθετα, τις χαμηλότερες θέσεις στην λίστα, περί το 2%, καταλαμβάνουν το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ολλανδία και η Αυστρία.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 5 =