αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτην «ουρά» της Ευρώπης η Ελλάδα, σε ότι αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες

Στην «ουρά» της Ευρώπης η Ελλάδα, σε ότι αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες

Για μια σειρά από θέματα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, χθες, με αφορμή το συνέδριο που διοργανώνει ο Σύνδεσμος την Παρασκευή 19 του μηνός με θέμα την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Για τη βιομηχανία, ο κ. Φέσσας αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που φέρνει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και κάλεσε πολιτεία και ακαδημαϊκή κοινότητα να συνεννοηθούν και να συνασπιστούν με τους φορείς της επιχειρηματικότητας στη χάραξη εθνικής στρατηγικής. «Οι προσδοκίες για οικονομική μεγέθυνση τα επόμενα χρόνια έχουν ένα μόνο τρόπο να μετουσιωθούν σε σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης: με επενδύσεις στην τεχνολογική αναβάθμιση των επιχειρήσεων και παράλληλες αλλαγές στα μοντέλα δημόσιας διοίκησης και εκπαίδευσης, που θα αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Σημείωσε δε ότι η ελληνική βιομηχανία, παρά την κρίση και τα προβλήματα, διαθέτει πολλές δυναμικές, παραγωγικές επιχειρήσεις, με υψηλή παραγωγικότητα, ισχυρή εξωστρέφεια και σημαντική καινοτομία, που δίνουν σταθερές και αμειβόμενες δουλειές.

Τα στοιχεία που παρουσίασε, πάντως, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΣΕΒ κ. Ξηρογιάννης για την ψηφιακή ωριμότητα της Ελλάδος είναι απογοητευτικά. Το 92,5% των επιχειρήσεων είναι χωρίς στρατηγική 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 28η θέση στη χρήση προηγμένων συστημάτων στην Ευρώπη, όπως και στις ψηφιακές δεξιότητες στην 25η θέση στην ψηφιοποίηση υπηρεσιών προς τους πολίτες και στην 27η θέση σε ό,τι αφορά τη διασύνδεση μητρώων Δημοσίου. Πάντως, εκτίμηση του ΣΕΒ είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει το στοίχημα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνουν η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό της.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος μίλησε, χθες, για την πρωτοβουλία διαρκείας του Συνδέσμου προκειμένου να ανοίξει και στην Ελλάδα ο δημόσιος διάλογος για την ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού της βιομηχανίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =