αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτην Μύκονο ενοικιάζουν γκαρσονιέρες έναντι 1.100 ευρώ τον μήνα. Και μπορεί να σου φέρουν… και συγκάτοικο

Στην Μύκονο ενοικιάζουν γκαρσονιέρες έναντι 1.100 ευρώ τον μήνα. Και μπορεί να σου φέρουν… και συγκάτοικο

Σε άφθονο χρήμα μεταφράζεται για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων στη Μύκονο η ενοικίαση τους. Είτε με τη σεζόν (6 μήνες) είτε με την βραδιά και μέσω της πλατφόρμας Airbnb, καταφέρνουν και τα δίνουν σε εξωφρενικές τιμές λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης.

Στις περισσότερες δε των περιπτώσεων , οι ιδιοκτήτες ζητούν αδιαπραγμάτευτα μπροστά το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, οδηγώντας τους ενδιαφερόμενους- επί το πλείστον πρόκειται για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του νησιού, σε απόγνωση.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που μετατίθενται στη Μύκονο, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή της δασκάλας στο Ά Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου, θέμα το οποίο αναδείξαμε στο χθεσινό ρεπορτάζ, βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος των ενοικίων σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν το νησί.

Και πώς να ανταπεξέλθουν όταν το κόστος του ενοικίου ξεπερνά ακόμη και τον μισθό τους; Το Πρώτο Θέμα έψαξε στο site της Χρυσής Ευκαιρίας, εντοπίσαμε ισόγεια γκαρσονιέρα 25 τ.μ που νοικιάζεται έναντι 1.100 ευρώ το μήνα, ήτοι 6.600 ευρώ τη σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι για τους υπόλοιπους έξι μήνες ο ενοικιαστής είναι αναγκασμένος να αναζητήσει νέα στέγη.

mik1
mik2

Όμως τα προβλήματα του δεν τελειώνουν εκεί, καθώς ψάχνοντας να βρει που θα μείνει διαπιστώνει ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προτιμούν να έχουν κλειστά τα διαμερίσματα τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα ώστε να είναι σε θέση να τα νοικιάσουν σε τουρίστες το καλοκαίρι με τη βραδιά, προσδοκώντας σε ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.

Για παράδειγμα, ένα απλό δωμάτιο με τέσσερα στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο κρεβάτια στην περιοχή Τούρλος, σύμφωνα με το περιεχόμενο της σχετικής αγγελίας στη ψηφιακή πλατφόρμα Airbnb, νοικιάζεται έναντι 320 ευρώ τη βραδιά την υψηλή περίοδο.
Σε άλλη περίπτωση όπου αφορά σε υπνοδωμάτιο με ένα μπάνιο στη παραλία Καλό Λιβάδι, ο ιδιοκτήτης ζητά 220 ευρώ τη βραδιά.
Το παράδοξο είναι ότι στις φωτογραφίες της αγγελίας δεν υπάρχουν εικόνες από το υπνοδωμάτιο, αλλά από μια ξαπλώστρα πάνω στο κύμα!

Σύμφωνα με εργαζόμενους στη Μύκονο, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων χρεώνουν ταρίφα 3.000 το κεφάλι ( τη σεζόν), κάτι που σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος ενοικιαστής είναι πιθανόν να καταλήξει με συγκάτοικο, αφού το ενοίκιο αφορά το κάθε κρεβάτι ξεχωριστά και όχι ολόκληρο το δωμάτιο.
Επιπλέον, σύμφωνα με άλλες καταγγελίες εργαζόμενων, πολλοί Μυκονιάτες έχουν καταφέρει να μετατρέψουν τις αποθήκες τους σε δωμάτια, ζητώντας έως και 10.000 ευρώ τη σεζόν από τους υποψήφιους ενοικιαστές.

mik3
mik4
mik5
mik6
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + seven =