αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ λόγος που το Instagram σε ρωτά τώρα ποια ημέρα είναι τα γενέθλια σου (και μην προσπαθήσεις να πεις ψέματα)

Ο λόγος που το Instagram σε ρωτά τώρα ποια ημέρα είναι τα γενέθλια σου (και μην προσπαθήσεις να πεις ψέματα)

Μια… απρόσμενη ερώτηση κάνει το Instagram στους χρήστες του: Μέσα από ένα pop-up παράθυρο που βλέπουν, τους ρωτά ποια ημέρα είναι τα γενέθλια τους.

αποφάσισε να συλλέξει τις πληροφορίες των ηλικιών των χρηστών της, προκειμένου να μετατρέψει την πλατφόρμα σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για τους μικρότερους χρήστες.

Σύμφωνα με το Instagram: «Αυτές οι πληροφορίες μας επιτρέπουν να δημιουργούμε νέες ασφαλείς λειτουργίες για τους νέους και βοηθά να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε τις κατάλληλες εμπειρίες στη σωστή ηλικιακή ομάδα. Τα πρόσφατα παραδείγματα περιλαμβάνουν αλλαγές που πραγματοποιήσαμε τον Μάρτιο για να αποτρέψουμε τους ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε άτομα που είναι κάτω των 18 ετών και δεν τους ακολουθούν και τον περασμένο μήνα ξεκινήσαμε να θέτουμε νέους λογαριασμούς χρηστών κάτω των 16 ετών σε ιδιωτικούς ως προκαθορισμένη επιλογή».

Το Instagram αναφέρει επίσης ότι θα μπορούν πλέον να περιορίσουν ορισμένους τύπους διαφημιστικών περιεχομένων με βάση την ηλικία των χρηστών. Στην περίπτωση, ωστόσο, που κάποιος χρήστης σκεφτεί να δηλώσει ψευδή ημερομηνία γεννήσεως, το Instagram αναφέρει: «Ξέρουμε ότι κάποιοι μπορεί να μας δώσουν λάθος γενέθλια και αναπτύσσουμε νέα συστήματα για να το αντιμετωπίσουμε. Όπως ανακοινώσαμε πρόσφατα, χρησιμοποιούμε τεχνητή νοημοσύνη για να εκτιμήσουμε τον τρόπου που αλληλεπιδρούν οι χρήστες στην πλατφόρμα. Στο μέλλον, αν κάποιος αναφέρει ότι είναι μεγαλύτερος από την ηλικία του και η τεχνολογία μας υποδεικνύει το αντίθετο, θα του παρουσιάσουμε ένα μενού επιλογών για να επαληθεύσει την ηλικία του».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + five =