αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μην ξοδέψεις όλα σου τα χρήματα στη διαφήμιση»: 6 γρήγορες business συμβουλές από τον Elon Musk

«Μην ξοδέψεις όλα σου τα χρήματα στη διαφήμιση»: 6 γρήγορες business συμβουλές από τον Elon Musk

Σε προηγούμενο άρθρο του It’s Possible, γράφαμε για το πως ξεκίνησε το πρώτο του project o Elon Musk. Το 1995 ο Elon Musk και ο αδερφός του ξεκίνησαν το πρώτο τους site. Χρησιμοποιώντας 28.000 δολάρια που τους έδωσε ο πατέρας τους, ίδρυσαν την εταιρεία Zip2, μια διαδικτυακή εταιρεία, η οποία παρείχε υπηρεσίες καταλογογράφησης και εύρεσης εμπορικών επιχειρήσεων.

Ενοικίασαν ένα μικρό γραφείο, το οποίο αποτελούνταν από ένα δωμάτιο. Εκεί ξεκίνησαν να δουλεύουν.

«Όταν δημιουργήσαμε μαζί με τον αδερφό μου την πρώτη μας επιχείρηση, είχαμε μόνο ένα κομπιούτερ. Έτσι το site μας ήταν ‘πάνω’ την ημέρα και έγραφα κώδικα το βράδυ. Επτά ημέρες την εβδομάδα», έχει πει ο Elon Musk.

Δούλευαν συνεχώς, κάθε ώρα που πέρναγε. Το σκεπτικό των δύο νέων απλό: Αν δουλεύεις τις διπλάσιες ώρες από κάποιον ανταγωνιστή σου, είναι πιθανό να καταφέρεις έχεις αποτελέσματα στον μισό χρόνο. Τελικά κατάφερε να αναπτύξει και να πουλήσει την εταιρία του, επενδύοντας στην συνέχεια τα χρήματα. Τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ γνωστά, και σήμερα ο Musk έχει στα χέρια του εταιρίες όπως η Tesla, η SpaceX και SolarCity.

Στο παρακάτω γράφημα θα δεις κάτι ενδιαφέρον: Είναι 6 γρήγορες business συμβουλές από τον Elon Musk. Σίγουρα μπορείς να εφαρμόσεις και εσύ κάποια από αυτά τα tips.

https://i.pinimg.com/564x/aa/d5/ed/aad5ed820e04d959ca987299d311bdc6.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − six =