αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ μεγάλη φυγή: 23.000 πελάτες αποχώρησαν από τη ΔΕΗ μέσα σε 2 μήνες

Η μεγάλη φυγή: 23.000 πελάτες αποχώρησαν από τη ΔΕΗ μέσα σε 2 μήνες

Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, οι ιδιώτες προμηθευτές είχαν καταφέρει να προσελκύσουν λίγο παραπάνω από 160 χιλιάδες μετρητές, σε σύνολο 7,4 εκατομμυρίων. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, μέχρι τα τέλη Μαρτίου ο αριθμός των πελατών (μετρητές) που είχε φύγει από τη ΔΕΗ είχε σκαρφαλώσει στις 183 χιλιάδες εκ των οποίων 2300 μετρητές αφορούν στη Μέση Τάση (μεγάλοι εμπορικοί πελάτες) και 180.600 στη Χαμηλή Τάση (νοικοκυριά και μικροί επαγγελματικοί πελάτες).

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μετρητών που προμηθεύεται ρεύμα από εναλλακτικούς προμηθευτές αντιστοιχεί μόλις στο 2,44%, του συνόλου των μετρητών. Ωστόσο σε επίπεδο όγκου κατανάλωσης οι συγκεκριμένοι μετρητές καταναλώνουν το 12,5% του συνόλου της κατανάλωσης στο δίκτυο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρόκειται για τους πελάτες με το πιο ελκυστικό προφίλ κατανάλωσης αφού εμφανίζουν μεγάλους όγκους και κατά συνέπεια σε αυτούς τους καταναλωτές υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εκπτώσεων σε σχέση με το τιμολόγιο του , κυρίαρχου προμηθευτή δηλαδή της ΔΕΗ.

Χαρακτηριστική της τάσης φυγής των μεγάλων πελατών είναι και η πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψε ο ΟΠΑΠ με την εταιρεία Ήρων για την προμήθεια ρεύματος από τον ιδιωτικό πάροχο προς το δίκτυο πρακτορείων του Οργανισμού.

Τώρα ως προς τις επιμέρους εταιρείες σε συνολικό αριθμό μετρητών παραμένει πρώτη η Elpedison η οποία έχει 56.400 μετρητές, ωστόσο πλέον νιώθει καυτή την ανάσα της Protergia η οποία έφτασε τους 56052 μετρητές. Σημειώνεται ότι η εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίος έχει έχει πραγματοποιήσει άλμα στη Χαμηλή Τάση σε σχέση με τον Ιανουάριο όταν είχε 47700 μετρητές, προσθέτοντας πάνω από 8300 νέους πελάτες το τελευταίο δίμηνο.

Ως προς τους μετρητές στη Μέση Τάση, εκεί ο Ήρωνας διατηρεί την πρωτοκαθεδρία του με 731 πελάτες, όπως σημειώνει το Capital.gr.

Σημαντικό αριθμό πελατών συνεχίζει να διατηρεί η Watt & Volt , ενώ ακολουθούν GREEN, Volterra, NRG. Για πρώτη φορά στη λίστα κάνουν την εμφάνισή τους επίσης τα ΕΛΤΑ με 720 μετρητές και οι εταιρείες KEN και Volton.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + seven =