αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ Ελληνίδα που έχει ταξιδέψει σε πάνω από 40 χώρες και μένει μέσα σε ένα τροχόσπιτο

Η Ελληνίδα που έχει ταξιδέψει σε πάνω από 40 χώρες και μένει μέσα σε ένα τροχόσπιτο

Από τις Φιλιππίνες και την Ιαπωνία, μέχρι την Ινδία και την Ουγκάντα. Η Ελευθερία Γιαγή έχει ταξιδέψει σε πάνω από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, όσοι θέλουν μπορούν να την ακολουθήσουν στα ταξίδια της, έστω και… εξ αποστάσεως, μέσα από το Instagram της αλλά και το blog Ελεύθερη Ζωή που διατηρεί εδώ και κάποια χρόνια.

Η ίδια, έχει κάνει και μια ακόμα ενδιαφέρουσα επιλογή: Πλέον έχει το δικό της τροχόσπιτο. Το οποίο έχει διαμορφώσει κατάλληλα. Και όχι μόνο ταξιδεύει με αυτό, αλλά διαμένει εκεί και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου! Τώρα μιλά για όλα στο It’s Possible.

Έχετε αγοράσει ένα τροχόσπιτο και ταξιδεύετε σε διάφορες τοποθεσίες με αυτό, μαζί με τις γάτες σας μάλιστα. Πως είναι αυτή η εμπειρία; Και τι μπάτζετ χρειάζεται κάποιος περίπου για να κάνει κάτι τέτοιο;

Το τροχόσπιτο το αγόρασα κυρίως για να διαμένω σε αυτό, είναι δηλαδή η μόνιμη κατοικία μου. Σαν εμπειρία είναι υπέροχη για εμένα προσωπικά, διότι έχω όλα μου τα πράγματα, τον προσωπικό μου χώρο, τα ζώα μου και τα φυτά μου και παράλληλα μπορώ να ταξιδέψω, να ζήσω και να εργαστώ οπουδήποτε.

Για να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο χρειάζεται το τροχόσπιτο και ένα κατάλληλο αμάξι ώστε να το ρυμουλκεί. Οι τιμές των τροχόσπιτων σε καλή κατάσταση ξεκινούν από 8.000 ευρώ.

Έχετε ταξιδέψει σε πολλά μέρη σε όλο τον πλανήτη, αλλά έχετε πάει σε και «κρυμμένες» τοποθεσίες που είναι… δίπλα μας. Πρόσφατα επισκεφτήκατε τον καταρράκτη Βαλανάρη, που βρίσκεται στην Αττική. Πόση ώρα απέχει από το κέντρο της Αθήνας και τι ακριβώς θα δει κάποιος επισκέπτης εκεί; Και επίσης: Υπάρχουν και άλλες ωραίες «κρυμμένες» τοποθεσίες ακόμα και εντός Αττικής;

Οι καταρράκτες βρίσκονται στο Ντράφι Πεντέλης, περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Υπάρχουν αρκετά σημεία για να απολαύσει κάποιος, είτε πάνω από τον καταρράκτη στο ποταμάκι με θέα το βουνό, είτε στον ίδιο τον καταρράκτη και στους βράχους και ποταμάκια τριγύρω του.

Προσωπικά έχω εξερευνήσει αρκετά τα Μεσόγεια, τις περιοχές γύρω από το Κορωπί, Μαρκόπουλο και Κερατέα. Ειδικά στην Κερατέα έχει πολύ ωραίες παραλίες. Παντού στους δρόμους θα βρείτε συκιές που μπορείτε να κόψετε σύκα ελεύθερα!

Στην Βραυρώνα υπάρχει υδροβιότοπος και ο αρχαιολογικός χώρος της Βραυρώνας, καθώς και η πηγή με το ‘’αμίλητο νερό’’.  Στο δάσος Κουβαρά υπάρχει πολύ ωραία διαδρομή μέσα στο δάσος που καταλήγει στην θάλασσα στο Πόρτο Ράφτη.

Μέχρι σήμερα, πόσες χώρες έχετε επισκεφτεί; Αν θέλετε πείτε μας και κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα

Έχω επισκεφθεί πάνω από 40 χώρες, στις πιο πολλές έχω περάσει κάποιους μήνες ζώντας εκεί. Κάποιες ίσως πιο μακρινές χώρες μπορούν να θεωρηθούν η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία και η Ισλανδία. Πιο δύσκολες ταξιδιωτικά, με την έννοια ότι χρειάζεται μια μικρή εμπειρία, η Ινδία, η Ουγκάντα, οι Φιλιππίνες και η Ρωσία.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, ποια ήταν τα πρώτα σχόλια που ακούσατε από φίλους και γνωστούς, όταν τους είπατε ότι θα ξεκινήσετε να ταξιδεύετε σε όλο τον κόσμο;

Οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν πιο πολύ για το γεγονός ότι ταξιδεύω μόνη μου και όταν πηγαίνω σε χώρες που δεν έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα. Ταυτόχρονα θαυμάζουν την τόλμη αλλά και τον κόπο που χρειάζεται για να καταφέρει κάποιος ένα μεγάλο ταξίδι και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =