αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απρόσμενη απάντηση του Kevin O’Leary σε έναν εκατομμυριούχο YouTuber που δεν ξοδεύει χρήματα για καφέ

Η απρόσμενη απάντηση του Kevin O’Leary σε έναν εκατομμυριούχο YouTuber που δεν ξοδεύει χρήματα για καφέ

O Kevin O’Leary είναι ένα διάσημος επενδυτής. Ο millennial Graham Stephan είναι ένας 30χρονος YouTuber. Τι κοινό μπορεί να έχουν αυτοί οι δύο άνθρωποι; Είναι εκατομμυριούχοι. Ο καθένας τα κατάφερε με τον δικό του τρόπο, φαίνεται όμως ότι έχουν έναν παρόμοιο τρόπο σκέψης.

Ο Graham Stephan έβγαλε πάνω από 1,6 εκατ. δολάρια πέρυσι και αποταμίευσε το 99% αυτών, όπως λέει το CNBC. Παρόλο που έγινε εκατομμυριούχος στα 26 του και πλέον έχει μια μεγάλη περιουσία, ο ίδιος δεν σπαταλά τα χρήματα του. Μάλιστα, μια από τις πιο… περίεργες συνήθειες του είναι ότι φτιάχνει τον καφέ στο σπίτι του, για να μην ξοδεύει χρήματα αγοράζοντας καφέ από έξω.

O Kevin O’Leary δεν το άφησε ασχολίαστο. «Ξέρει ακριβώς για τι ξοδεύει τα χρήματά του», λέει ο O’Leary, ο οποίος αρνείται επίσης να ξοδέψει χρήματα σε καφετέριες. «Είναι πολύ, πολύ συνειδητοποιημένος και δεν χάνει ούτε ένα cent». Ο διάσημος επενδυτής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον 30χρονο YouTuber, κατά την διάρκεια ενός επεισοδίου Millennial Money. Σημειώνοντας ότι ο Graham Stephan είναι πολύ καλός στο να αποταμιεύει χρήματα.

Κι όμως, η άποψη του Kevin O’Leary δεν είναι τόσο… περίεργη για τα δεδομένο του. Ο ίδιος στο παρελθόν έχει αναφερθεί στο θέμα του καφέ. Εχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν δίνει 2,50 δολάρια για να πιει κάπου έξω ένα ποτήρι καφέ.

Μα είναι δυνατόν ένας εκατομμυριούχος να σκέφτεται τα 2,50 δολάρια; Κι όμως ναι. «Ποτέ δεν το κάνω αυτό. Είναι απλά σπατάλη χρημάτων, για κάτι που κανονικά κοστίζει 20 cents», τονίζει. Ο ίδιος πίνει καφέ κάθε ημέρα. Αλλά τον φτιάχνει ο ίδιος. Με κόστος 18 cents όπως λέει.

«Και επενδύω τα υπόλοιπα χρήματα» εξηγεί.

Δεν έχει να κάνει μόνο με τον καφέ. Ο Kevin O’Leary λέει ότι αγοράζουμε άχρηστα πράγματα κάθε ημέρα. Βέβαια, όταν τα αγοράζουμε μπορεί να φαίνονται ως μια καλή αγορά. Αλλά στην συνέχεια μένουν αχρησιμοποίητα. Κάθε φορά που ο γνωστός επενδυτής θέλει να αγοράσει κάτι, κάνει στον εαυτό του την ερώτηση: «Το χρειάζομαι πραγματικά αυτό;». Αν δεν το χρειάζεται, απλά δεν το αγοράζει. Και επενδύει τα συγκεκριμένα χρήματα αλλού. Σε βάθος χρόνο δημιουργεί έτσι κεφάλαια για επενδύσεις, και βγάζει χρήματα… ενώ κοιμάται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − two =