αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕυρώπη προς Facebook, Twitter, Google: «Αντιμετωπίστε τη ρητορική μίσους»

Ευρώπη προς Facebook, Twitter, Google: «Αντιμετωπίστε τη ρητορική μίσους»

Μετά τις εκκλήσεις-προειδοποιήσεις του περασμένου Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να σκληρύνει ακόμη περισσότερο τη στάση της απέναντι στις Facebook, Google, Twitter και Microsoft, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα το ζήτημα της “ρητορικής μίσους” στα κοινωνικά δίκτυα τους.

Παρά το γεγονός ότι οι μεγάλες εταιρείες του Internet έχουν δεσμευθεί ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να καταπολεμήσουν το φαινόμενο, η έρευνα της Vera Jourova αποδεικνύει ότι στην πράξη δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό. Η δέσμευση τους ήταν να ελέγχουν και να κρίνουν την πλειοψηφία των αναφορών που αφορούν τη ρητορική μίσους μέσα σε 24 ώρες, ωστόσο, αποδείχθηκε ότι καταπιάνονται μόνο με το 40% αυτών των διαμαρτυριών μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Η επίτροπος αναγνωρίζει τη δυσκολία του ελέγχου, αλλά τονίζει ότι μέσα σε 48 ώρες το ποσοστό ελέγχου ξεπερνά το 80%, επομένως, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι μεγάλες εταιρείες είναι να αφιερώσουν περισσότερους πόρους (π.χ. προσωπικό) για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Εξάλλου, θα ανοίξει και πάλι η συζήτηση σχετικά με τις πληροφορίες που θα πρέπει να παραδίδουν οι εταιρείες για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής προπαγάνδας.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 2 =