αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓια να προσληφθείς στην SpaceX χρειάζεσαι απλά work ethic, ταλέντο στο να φτιάχνεις πράγματα, και κοινή λογική

Για να προσληφθείς στην SpaceX χρειάζεσαι απλά work ethic, ταλέντο στο να φτιάχνεις πράγματα, και κοινή λογική

Είναι λίγο- πολύ γνωστό ότι ο Elon Musk δεν κοιτά τα πτυχία, όταν θέλει να προσλάβει κάποιον. Αυτό τον δρόμο ακολουθεί και στις προσλήψεις στην SpaceX.

Πριν μερικές ημέρες, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί Career Day, με σκοπό να προσλάβει άτομα στην SpaceX. Τα απαραίτητα προσόντα; Work ethic, ταλέντο στο να φτιάχνεις πράγματα, κοινή λογική και αξιοπιστία. «Για τα υπόλοιπα μπορούμε να σε εκπαιδεύσουμε», τόνισε ο Musk.

Τι έχει πει ο Elon Musk για τα πτυχία

Ο ίδιος έχει εκφράσει στο παρελθόν την γνώμη του για τα πτυχία. Ο Musk δεν έχει ως βασικό κριτήριο τα «χαρτιά» όταν θέλει να προσλάβει κάποιον. Στο παρακάτω βίντεο, θα δείτε τον γνωστό επιχειρηματία να εξηγεί πολύ γρήγορα, τον λόγο που έχει καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.

«Δεν χρειάζεται να έχουν κάποιο πτυχίο πανεπιστημίου. ‘Η ακόμα απολυτήριο λυκείου» λέει ο Elon Musk, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πως προσλαμβάνει ανθρώπους.

Όπως σημειώνει, το ότι έχει κάποιος ένα χαρτί, μπορεί όντως να είναι η απόδειξη ότι έχει την ικανότητα να κάνει σπουδαία πράγματα. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. «Άνθρωποι όπως ο Bill Gates, ο Larry Ellison και ο Steve Jobs, δεν αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο. Αλλά αν είχες την ευκαιρία να τους προσλάβεις, θα ήταν μια καλή ιδέα» λέει χαρακτηριστικά ο Musk.

Άρα αυτό που κοιτάς είναι τις ικανότητες που έχει κάποιος πάνω στην δουλειά και τι αποδείξεις διαθέτει για αυτές. Αν υπάρχει ένα ιστορικό που αποδεικνύει κάτι τέτοιο, τότε εκτιμάς ότι αυτό θα συνεχιστεί και σε μέλλον, όπως εξηγεί ο ιδρυτής των Tesla, SpaceX και SolarCity.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =