αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓιατί μεγάλες εταιρίες αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το YouTube το τελευταίο χρονικό διάστημα

Γιατί μεγάλες εταιρίες αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το YouTube το τελευταίο χρονικό διάστημα

Φαίνεται πως το Youtube, έχει μεγάλο πρόβλημα. Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την συζήτηση που έχει ξεσπάσει γύρω από το θέμα των παιδόφιλων στην πλατφόρμα, μεγάλες εταιρείες, αποσύρουν τις διαφημίσεις τους.

Στις αρχές της εβδομάδας, ένα video του χρήστη MattsWhatItIs έκανε την εμφάνιση του στο Youtube, το οποίο συνοδεύτηκε με ανάρτηση στο Reddit. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Watson (πρώην youtube creator), υπάρχει μία “σκουληκότρυπα” παιδόφιλων στο Youtube. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, παιδόφιλοι δίνουν links στα σχόλια τα οποία έχουν υλικό παιδικής πορνογραφίας. Τα video μπορεί να είναι απόρρητα στο youtube ή να είναι εξωτερικά links.

Στον Watson, χρειάστηκαν μόλις δύο κλικ για να το εντοπίσει. Έβαλε ένα video, όπου υπήρχαν κοπέλες με μαγιό και στα προτεινόμενα video, είχε ένα κοριτσάκι που απλά έπαιζε. Ενώ τα video, ήταν αθώα, στο comment section του video με το παιδάκι, εντοπίστηκε το πρόβλημα. Χρήστες έδιναν links με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Κάτι που συνεχίζει να δημιουργεί πονοκέφαλο στην Google, είναι πως δεν μπορεί να βρει αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Παρόλο που έκανε αναβάθμιση των κανονισμών προστασίας το 2017, το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Εχτές διέγραψε πάνω από 400 λογαριασμούς που σχετιζόντουσαν με τέτοιες δραστηριότητες και διέγραψε εκατομμύρια σχολίων.

Το πρόβλημα αυτό όμως, είχε ως αποτέλεσμα, μεγάλες εταιρείες όπως η Nestle, η Hasbro, η Epic Games, η AT&T και άλλες να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα. Εκπρόσωποι των εταιρειών, ανέφεραν πως δεν πρόκειται να ξαναδιαφημιστούν στο Youtube, μέχρι η Google να λύσει το πρόβλημα.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + nine =