αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Βουλιάζουν» οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί: Σε ποια μέρη καταγράφεται πληρότητα πάνω από 80%

«Βουλιάζουν» οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί: Σε ποια μέρη καταγράφεται πληρότητα πάνω από 80%

Η διάθεση για γιορτινές αποδράσεις υπάρχει, φέτος όμως φαίνεται πως βρέθηκε και το ανάλογο budget για το κλείσιμο ταξιδιών, τόσο εντός Ελλάδας, όσο και σε δημοφιλείς προορισμούς του εξωτερικού. Άνοδο καταγράφουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr οι διαδικτυακές κρατήσεις αλλά και τα “παραδοσιακά’ τουριστικά γραφεία, όπου για τις μεν πρώτες η κίνηση άρχισε να γίνεται έντονη από τα μέσα Νοεμβρίου και διατηρήθηκε υψηλή καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθήμερου του Δεκεμβρίου λόγω των προσφορών που έτρεξαν σε πακέτα.

Για τα δεύτερα, οι οργανωμένες εκδρομές παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο. Αράχοβα, Καϊμακτσαλάν, ορεινή Αρκαδία, Δράμα και Θεσσαλονίκη σημειώνουν μέχρι στιγμής πληρότητες που ξεπερνούν το 80%, με τους ξενοδόχους να εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία των κρατήσεων και να εκτιμούν ότι μέσα στην εβδομάδα που έρχεται η πλειονότητα των διαθέσιμων κλινών θα είναι sold out, κυρίως για τα τριήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων.

Όσοι σχεδίασαν έγκαιρα το ταξίδι των εορτών βγήκαν κερδισμένοι από τις μειωμένες τιμές των αεροπορικών εταιρειών και των εκπτωτικών κουπονιών μέσω ίντερνετ. Όπως ανέφερε στο Capital.gr στέλεχος μεγάλου ταξιδιωτικού οργανισμού, σημειώνεται άνοδος πάνω από 15% στις κρατήσεις για πόλεις της Ευρώπης, δεν λείπει όμως το ενδιαφέρον και για πιο μακρινά ταξίδια, με την Ινδία, τη Ρωσία και την Κίνα να κερδίζουν τις προτιμήσεις. Σύμφωνα με την airtickets από την άλλη, κορυφαίος προορισμός φέτος τα Χριστούγεννα είναι το Λονδίνο, ακολουθεί η Ρώμη, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Μόναχο.

Την πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών ολοκληρώνουν με το Βερολίνο και το Άμστερνταμ. Πρόκειται για ταξίδια που θα γίνουν από τις 19 Δεκεμβρίου 2016 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2017, με τη διάρκεια παραμονής στο εξωτερικό να φτάνει στις επτά μέρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + five =