αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπό την Λισαβόνα μέχρι το Σάο Πάολο: Αυτές είναι οι 30 καλύτερες πόλεις για να «αποβιβαστείς» ως digital νομάς τώρα

Από την Λισαβόνα μέχρι το Σάο Πάολο: Αυτές είναι οι 30 καλύτερες πόλεις για να «αποβιβαστείς» ως digital νομάς τώρα

Για τους ψηφιακούς νομάδες έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν σε διάφορες πόλεις ή χώρες, ζώντας μοναδικές εμπειρίες ενώ παράλληλα εργάζονται. Η τάση αυτή γίνεται όλο και πιο έντονη, με τη βοήθεια και των νέων τεχνολογιών.

Οι digital νομάδες γίνανε ακόμα περισσότεροι στην covid εποχή (αφού αυξήθηκε και η τηλεργασία). Και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και στην μετά lockdown εποχή, με πολλές χώρες να θέλουν να προσελκύσουν αυτούς τους remote εργαζόμενους.

Τα επαγγέλματα των νομάδων είναι διαφορετικά. Μπορεί κάποιος να είναι π.χ. επιχειρηματίας, digital marketer, προγραμματιστής ή web designer.

Ένα από τα πιο γνωστά sites, το οποίο αποτελεί «οδηγό» για πολλούς ψηφιακούς νομάδες σε όλο τον κόσμο, είναι το Nomadlist.com. Εκεί μπορεί κάποιος να βρει χρήσιμες πληροφορίες και κυρίως να δει ποιες χώρες ή πόλεις είναι… οι πιο φιλόξενες για τέτοιου είδους επαγγελματίες. Το site εξετάζει μια σειρά από παραμέτρους, όπως το κόστος διαμονής, την ταχύτητα του ίντερνετ, τη διασκέδαση ή την ασφάλεια. Ενώ παίζει ρόλο και η βαθμολογία που έχουν βάλει στην εκάστοτε περιοχή οι νομάδες

Κάπως έτσι διαμορφώνονται διάφορες λίστες. Παρακάτω θα δεις τις 30 καλύτερες πόλεις για να εργαστείς ως digital νομάς αυτή την στιγμή. Στην κορυφή η Λισαβόνα. Δείτε αναλυτικά την λίστα εδώ. Και πατώντας πάνω σε κάθε πόλη, μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες για την τοποθεσία και την ζωή εκεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 6 =