αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈρχεται το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας για 12η χρονιά

Έρχεται το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας για 12η χρονιά

Το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Summer Program – YES Program) διοργανώνεται φέτος για 12η συνεχή χρονιά το καλοκαίρι του 2021 και είναι το πρώτο θερινό σχολείο επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από Ελληνικό Πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου.

Έχει ως στόχο να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα και να εκπαιδευτούν οι μαθητές λυκείου στη δόμηση ενός επιχειρηματικού πλάνου και στην πιθανή υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας. Μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει με υποτροφία το πρόγραμμα 610 μαθητές από 240 σχολεία (65% από Αττική, 35% από επαρχία), ενώ το περσινό πρόγραμμα παρακολούθησαν παιδιά που προέρχονταν από απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, όπως οι Φούρνοι, η Χίος, το Μέτσοβο και η Πάργα, αλλά και από το εξωτερικό, καθώς η διεξαγωγή του προγράμματος, λόγω της πανδημίας, έγινε με χρήση ηλεκτρονικών μέσων εξ αποστάσεως.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου, οι οποίοι θα λάβουν υποτροφία μετά από επιλογή μέσω εξέτασης τύπου GMAT. Η εξέταση αυτή θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο. Οι υποτροφίες υποστηρίζονται με την ευγενική χορηγία εταιρειών από όλη την Ελλάδα. Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους εδώ μέχρι τις 31 Μαϊου 2021.

(Δελτίο Τύπου)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 5 =