αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρευνα: Οι μεγάλοι μισθοί φέρνουν… και μεγάλες σπατάλες

Έρευνα: Οι μεγάλοι μισθοί φέρνουν… και μεγάλες σπατάλες

Ακόμη και οι υψηλόμισθοι δυσκολεύονται να αποταμιεύσουν, καθώς όσο αυξάνονται οι αποδοχές τους αυξάνονται και οι απαιτήσεις τους και μαζί με αυτές οι δαπάνες τους και η καταναλωτική τους διάθεση. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από δημοσκόπηση που έκανε μεταξύ των Αμερικανών η ιστοσελίδα για θέματα προσωπικών οικονομικών GoBankingRates. Διαπίστωσε πως οι Αμερικανοί αποταμιεύουν από λίγο έως καθόλου, ακόμη και όταν τα εισοδήματά τους κυμαίνονται από 100.000 έως 149.000 δολάρια τον χρόνο.

Σε αυτήν την εισοδηματική κατηγορία το 18% δεν έχει καθόλου αποταμιεύσεις στην τράπεζα, ενώ το 26% έχει λιγότερα από 1.000 δολάρια σε τραπεζικό λογαριασμό. Τα ποσοστά αυτά περιορίζονται στο 6% και το 23% αντιστοίχως στην κατηγορία όσων έχουν ετήσιο εισόδημα από 150.000 δολάρια και άνω.

Σύμφωνα, άλλωστε, με τα τελευταία στοιχεία της Federal Reserve του Σεντ Λούις, οι Αμερικανοί αποταμιεύουν λιγότερο από το 6% του διαθέσιμου εισοδήματός τους και σχεδόν το 50% των Αμερικανών δεν θα μπορεί να καλύψει ένα έκτακτο έξοδο 400 δολαρίων χωρίς να πουλήσει κάτι ή να δανειστεί χρήματα.

Οπως επισημαίνει ο Κάμερον Χάντλεστον, αρθρογράφος της GoBankingRates, «ακόμη και όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα ξοδεύουν μήνα με τον μήνα τον μισθό τους, καθώς όσο αυξάνεται το εισόδημά τους τόσο αυξάνονται και οι δαπάνες τους». Φαίνεται λοιπόν πως στην αποταμίευση διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του ατόμου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 7 =