αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈκαναν έφοδο στα γραφεία του Facebook στο Δουβλίνο, και αναβλήθηκε η «πρεμιέρα» της Dating υπηρεσίας

Έκαναν έφοδο στα γραφεία του Facebook στο Δουβλίνο, και αναβλήθηκε η «πρεμιέρα» της Dating υπηρεσίας

Το προγραμματισμένο λανσάρισμα του Facebook Dating στην Ευρώπη πήρε αναβολή, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της εταιρείας στο Δουβλίνο.

Όπως αναφέρει το Techgear.gr, o έλεγχος που διενεργήθηκε από την Ιρλανδική επιτροπή προστασίας δεδομένων (IDPC – Irish Data Protection Commission) ανάγκασε τη Facebook στην αναβολή του λανσαρισματος του δικού της Tinder μόλις μία ημέρα πριν προγραμματισμένη ημερομηνία. Για την ακρίβεια, το Facebook Dating θα άνοιγε τις πόρτες του σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2020 για να προλάβει τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι η IDPC είναι η αρμόδια επιτροπή για τον έλεγχο και την εφαρμογή των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν την προστασία της ιδιωτικότητας. Σε δήλωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά πως ανησύχησαν διότι η Facebook τους ενημέρωσε μόλις πριν από 10 ημέρες για το λανσάρισμα της στην Ευρώπη.

Οι ανησυχίες μας έγιναν ακόμη πιο έντονες δεδομένου του γεγονότος ότι δεν μας παρείχαν καμία πληροφορία η έγγραφο στις 3 Φεβρουαρίου 2020 που να σχετίζεται με τους κανονισμούς προστασίας της ιδιωτικότητας ή τις διαδικασίες που ακολουθεί η Facebook Ireland.

Γι’ αυτόν τον λόγο, εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι της IDPC πραγματοποίησαν επί τόπου έρευνα στα γραφεία της Facebook στην Ιρλανδία και πήραν στην κατοχή τους διαφορά έγγραφα.

Εκπρόσωπος της Facebook επιβεβαίωσε την αναβολή του Facebook Dating για την Ευρώπη και τόνισε ότι συνεργάζονται με την IDPC για τη δημιουργία ισχυρών δικλείδων ασφαλείας, αλλά δεν έδωσε κάποιο νέο χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 5 =