αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 5 πράγματα στα οποία δεν ξοδεύουν λεφτά οι πλούσιοι

Τα 5 πράγματα στα οποία δεν ξοδεύουν λεφτά οι πλούσιοι

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για την περίπτωση του Kevin O’Leary. Ο διάσημος επενδυτής μιλώντας στο CNBC είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνει 2,50 δολάρια για να πιει κάπου έξω ένα ποτήρι καφέ. Και εξήγησε το σκεπτικό του.

Αλλά δεν είναι ο μόνος. Οι πλούσιοι άνθρωποι δεν κάνουν αλόγιστες δαπάνες. Και συνήθως αξιοποιούν αυτά τα χρήματα για να τα επενδύσουν αλλού. Εδώ είναι λοιπόν 5 πράγματα στα οποία δεν ξοδεύουν λεφτά οι πλούσιοι.

1. Έτοιμος καφές

Μικρό το κόστος, αλλά σημαντικό αν αθροίσουμε τα μικροποσά των 2 ευρώ ημερησίως, δηλαδή 14 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή σχεδόν 50 ευρώ τον μήνα. Εξοικονομήστε τα φτιάχνοντας καφέ στο σπίτι ή ακόμα καλύτερα επενδύοντας σε μια καφετιέρα, για καλύτερη ποιότητα καφέ.

2. Ξυραφάκια μιας χρήσης

Αντί για μια συσκευασία ξυραφιών με σχεδόν 7 ευρώ, για εργονομικές λαβές, είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα κλασικό ξυράφι ή ξυριστική μηχανή, στα οποία θα αλλάζετε απλώς τις λεπίδες, γλιτώνοντας περίπου το ένα τρίτο των χρημάτων. Το ότι η οικονομικότερη συσκευασία γράφει επάνω “for men” δε σημαίνει τίποτα, καθώς οι λεπίδες είναι ακριβώς ίδιες, η τιμή τους είναι μόνο που αλλάζει.

3. Συσκευασμένα τρόφιμα

Σαλάτες που έχουν ήδη κοπεί, συσκευασμένα σνίτσελ, μπιφτέκια, φιλετάκια, τυρί φέτα σε πλαστικό κουτί, συσκευασίες με τυρί-ζαμπόν για τοστ κ.α. κοστίζουν τα διπλά από τα αντίστοιχα προϊόντα που μπορείτε να αγοράσετε από το τμήμα με τα τυριά, κρέατα, λαχανικά, αλλαντικά του σούπερ μάρκετ. Και τι σας γλιτώνουν; Τα πέντε λεπτά που θα κόβατε την σαλάτα ή τα λίγα τρίμματα φρυγανιάς που θα απλώνατε για το σνίτσελ σας.

4. Διαφορετικά καθαριστικά

Με την εξαίρεση ελάχιστων υλικών, όπως το ξύλο, οι επιφάνειες του σπιτιού σας δεν χρειάζονται η καθεμία το δικό της διαφορετικό απορρυπαντικό, σφουγγάρι και πανάκι για να καθαριστούν. Οπότε αγοράζοντας τα βασικά καθαριστικά είδη, μπορείτε να διατηρείτε το σπίτι σας πεντακάθαρο, χωρίς κάποια ουσιαστική διαφορά.

5. Ακριβά ρούχα

Το βλέπουμε σε πολλούς πλούσιους ανθρώπους. Όχι σε όλους βέβαια. Μπορεί να δεις δισεκατομμυριούχους να κυκλοφορούν με ένα απλό t-shirt. Ένας από αυτούς που δεν ξοδεύει χρήματα για ακριβά ρούχα είναι ο Bill Gates. «Δεν μου αρέσει να χαλάω πολλά χρήματα σε ρούχα ή κοσμήματα» έχει πει. Και για του λόγου το αληθές, έχει εμφανιστεί πολλές φορές, φορώντας ένα ρολόι που κοστίζει πολύ λίγα χρήματα. Ενώ και το ντύσιμο του είναι συνήθως πολύ απλό. Παρόμοια τακτική ακολουθούν πάντως και άλλοι πλούσιοι επιχειρηματίες, όπως ο Mark Zuckerberg. Ο οποίος επίσης εμφανίζεται με «ταπεινό» ντύσιμο τις περισσότερες φορές

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =