αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑZuckerberg: Μπλοκάρουμε τους λογαριασμούς του Τραμπ σε Facebook και Instagram

Zuckerberg: Μπλοκάρουμε τους λογαριασμούς του Τραμπ σε Facebook και Instagram

Ο διευθύνων σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε την Πέμπτη ότι το κοινωνικό δίκτυο θα κρατήσει μπλοκαρισμένο τον λογαριασμό του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επ’ αόριστον και τουλάχιστον μέχρι την ανάληψη της προεδρίας από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η απόφαση παρατείνει το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του Τραμπ που ανακοίνωσε εχθές και για 24 ώρες το Facebook. Στο κλείδωμα του λογαριασμού του Τραμπ προχώρησε εχθές και το Instagram, που ανήκει στο Facebook.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Τα συγκλονιστικά γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών καταδεικνύουν ξεκάθαρα πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο χρόνο του στο αξίωμα για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μετάβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν.

Η απόφασή του να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να δικαιολογήσει και όχι να καταδικάσει τις ενέργειες των υποστηρικτών του στο κτίριο του Καπιτωλίου έχει δικαίως ανησυχήσει τον κόσμο στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Κατεβάσαμε αυτές τις δηλώσεις τους εχθές επειδή κρίναμε ότι η επίδρασή τους -και πιθανώς η πρόθεσή τους- ήταν να προκαλέσουν περαιτέρω βία.

Μετά την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Κογκρέσο, προτεραιότητα τώρα για ολόκληρη τη χώρα πρέπει να είναι να διασφαλιστεί πώς οι εναπομείνασες 13 ημέρες (σ.σ. του στην προεδρία) και οι ημέρες μετά την ορκωμοσία θα περάσουν ειρηνικά και σύμφωνα με τους καθιερωμένους δημοκρατικούς κανόνες.

Τα τελευταία χρόνια, επιτρέψαμε στον Πρόεδρο Τραμπ να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα μας σύμφωνα με τους δικούς μας κανόνες, κατά καιρούς κατεβάζοντας περιεχόμενο ή χαρακτηρίζοντας τις αναρτήσεις του όταν παραβίαζαν την πολιτική μας. Το κάναμε αυτό επειδή πιστεύουμε ότι το κοινό έχει στην ευρύτερη δυνατή πρόσβαση στον πολιτικό λόγο, ακόμη και στον αμφιλεγόμενο πολιτικό λόγο. Αλλά το τρέχον πλαίσιο είναι τώρα ριζικά διαφορετικό, καθώς περιλαμβάνει τη χρήση της πλατφόρμας μας για υποκίνηση βίαιης εξέγερσης ενάντια σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι του να επιτρέψουμε στον Πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι απλά πολύ μεγάλοι. Επομένως, παρατείνουμε το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του στο Facebook και στο Instagram επ’ αόριστον και για τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =