αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑZuckerberg: Μην χρησιμοποιείτε τα social media απλά για να… scrollάρετε. Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό

Zuckerberg: Μην χρησιμοποιείτε τα social media απλά για να… scrollάρετε. Υπάρχει κάτι πιο σημαντικό

Ενώ ο Mark Zuckerberg περνάει τις περισσότερες μέρες του αφιερώνοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα τον δείτε να κάνει αλόγιστο scroll στα Instagram Reels.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο Zuckerberg πιστεύει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τα καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία. Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast Joe Rogan Experience, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta είπε ότι πιστεύει ότι πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter μπορούν να είναι ωφέλιμες για την ευημερία των χρηστών – αλλά κυρίως όταν τις χρησιμοποιούν για να συνδέονται με άλλους.

«Αν κάθεσαι εκεί και ‘καταναλώνεις’ πράγματα  -δεν εννοώ ότι είναι απαραίτητα κακό- αλλά γενικά δεν σχετίζεται με όλα τα θετικά οφέλη που αποκομίζεις από την ενεργή αλληλεπίδραση ή τη δημιουργία σχέσεων», είπε ο δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας.

Ο Mark δεν είναι ο μόνος που αποθαρρύνει αυτού του είδους την υπερκατανάλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ερευνα που επικαλείται το CNBC δείχνει ότι η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει ορισμένους χρήστες σε κατάθλιψη και άγχος. Αλλά οι ειδικοί λένε επίσης ότι αυτό ισχύει μόνο εάν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες αποκλειστικά για scroll, αντί να αλληλεπιδρούν με άλλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =