αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑZuckerberg και Bezos όταν πρέπει να πάρουν μια μεγάλη απόφαση, πηγαίνουν για περπάτημα- Γιατί το κάνουν αυτό

Zuckerberg και Bezos όταν πρέπει να πάρουν μια μεγάλη απόφαση, πηγαίνουν για περπάτημα- Γιατί το κάνουν αυτό

Η δουλειά ενός CEO είναι να παίρνει αποφάσεις. Πολλές φορές, οι επιλογές τους είναι ιδιαίτερα καθοριστικές και κρίνουν, σε μακροπρόθεσμη κλίμακα, το μέλλον της εταιρίας τους.

Το CNN Money Reports, αποκαλύπτει μια πρωτότυπη συνήθεια που έχουν αρκετοί κορυφαίοι CEO, όταν καλούνται να λάβουν σημαντικές αποφάσεις. Τι κάνουν; Πηγαίνουν για περπάτημα! Ο ιδρυτής του Linkedin, Jeff Weiner, προτιμά να κάνει τα meetings του περπατώντας. Ο Mark Zouckerberg πολλές φορές κάνει συνεντεύξεις για προσλήψεις, κάνοντας περιπάτους. Ενώ ο Mr Amazon, Jeff Bezos επίσης είναι λάτρης παρόμοιων τακτικών. Είναι επίσης αξιοπρόσεκτο, ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους, επιλέγουν να κάνουν περιπάτους ακόμα και ολομόναχοι.

Ποιοι μπορεί να είναι όμως οι λόγοι, για τους οποίους αρκετοί επιτυχημένοι επιχειρηματίες επιλέγουν να πράξουν κάτι τέτοιο, ειδικά όταν βρίσκονται μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις; Το αμερικανικό site inc.com, παραθέτει τρεις βασικούς λόγους.

1- Περιορίζουν τους αντιπερισπασμούς: Όταν είσαι ο επικεφαλής σε μια επιχείρηση, το γραφείο σου δεν είναι και το καλύτερο μέρος για να συγκεντρωθείς. Με υπαλλήλους να κυκλοφορούν εκεί συνεχώς, θέλοντας να μιλήσουν μαζί σου. Και τα emails να φτάνουν το ένα μετά το άλλο. Αν κάποιος επιλέξει να πάει για έναν περίπατο, αφήνει πίσω αυτούς τους αντιπερισπασμούς και μπορεί να έχει πιο καθαρό μυαλό για την λήψη μιας απόφασης.

2- Γίνονται πιο χαλαρές συζητήσεις: Μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο, μπορεί να δημιουργήσει ένταση. Ειδικά αν πρόκειται να ληφθεί μια σημαντική απόφαση. Αντίθετα, είναι το να μιλάς με κάποιον ενώ περπατάς, δημιουργεί ένα πιο φιλικό κλίμα. «Έτσι γίνονται πιο άμεσες και ειλικρινείς συνομιλίες», όπως λέει ο Jeff Weiner. Και είναι σίγουρα καλύτερο, από το να κάθεσαι απέναντι στον άλλο, μέσα σε μια αίθουσα συσκέψεων.

3- Τα οφέλη της φύσης: Υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο από το να κάνεις έναν απλό περίπατο. Να κάνεις έναν περίπατο μέσα στη φύση. Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι βόλτες μέσα στη φύση, βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, μειώνουν το στρες και ανεβάζουν τη διάθεση των ανθρώπων. Οι Ιάπωνες μάλιστα έχουν έναν συγκεκριμένο όρο για τέτοιες βόλτες, το λεγόμενο «forest bathing».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 6 =