αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑZuckerberg: Η τεχνολογία της Oculus δεν είναι κλεμμένη

Zuckerberg: Η τεχνολογία της Oculus δεν είναι κλεμμένη

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, εμφανίστηκε ως μάρτυρας σε ομοσπονδιακό εργαστήριο του Ντάλας στις ΗΠΑ και απέρριψε τους ισχυρισμούς της Zenimax πως η τεχνολογία VR (Εικονική Πραγματικότητα) της Oculus, που ανήκει στο Facebook, είναι κλεμμένη.

Ο Ζούκερμπεργκ δεχόταν ερωτήσεις για ώρες σχετικά με το από πού προήλθαν οι ιδέες της Oculus και το πόσα ήξερε για τη συγκεκριμένη startup όταν αγοράστηκε από το Facebook για 2 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη η δίκη μετά την αγωγή της Zenimax Media Inc κατά της Oculus το 2014. Η Zenimax υποστηρίζει πως η Oculus χρησιμοποίησε παράνομα πνευματική της ιδιοκτησία για να αναπτύξει το σύστημα που περιλαμβάνει το γνωστό headset της Oculus, Rift.

Όπως αναφέρει το Reuters, κατά τη διάρκεια μιας έντονης συνομιλίας με τον Τόνι Σάμι, δικηγόρο της Zenimax, ο Ζούκερμπεργκ είπε πως η τεχνολογία δεν είχε καν διαμορφωθεί πλήρως όταν έλαβε χώρα η εξαγορά από το Facebook. «Η βελτίωση αυτής της τεχνολογίας δεν την καθιστά δική σας» απάντησε ο Σάμι. «Αν κλέψετε το ποδήλατό μου, το βάψετε και το βάλετε ένα κουδούνι, γίνεται δικό σας;».

«Όχι» απάντησε ο Ζούκερμπεργκ, φορώντας ένα μαύρο κοστούμι και γραβάτα αντί για το χαρακτηριστικό T-shirt και το τζιν του, προσθέτοντας όμως πως «η ιδέα ότι η τεχνολογία της Oculus βασίζεται σε κάποιου άλλου είναι απλά λάθος».

Ο 32χρονος ιδρυτής του Facebook μίλησε για την VR ως ένα σημαντικό τμήμα των μελλοντικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, ειδικά καθώς η τεχνολογία γίνεται πιο φθηνή και οι χρήσεις της πιο ξεκάθαρες. Επίσης, σημείωσε πως η εξαγορά της Oculus ήταν πιο ακριβή από τα 2 δισ. που αναφέρθηκαν επίσημα, συμπληρώνοντας ότι δαπανήθηκαν 700 εκατ. δολάρια για τη διατήρηση εργαζομένων και 300 εκατ. σε πληρωμές για την επίτευξη οροσήμων. Η Oculus αρχικά ήθελε 4 δισ., ανέφερε.

Ο Σάμι ρώτησε εάν το Facebook ήξερε τι έκανε όταν προχωρούσε στην εξαγορά. Ο Ζούκερμπεργκ είπε πως η συμφωνία έγινε μέσα σε ένα σαββατοκύριακο το 2014, κάτι που Σάμι υποστήριξε ότι δεν δείχνει επαρκή μέριμνα. Όπως διαβάζουμε στην Ναυτεμπορική, ο Ζoύκερμπεργκ ωστόσο απάντησε αργότερα πως το Facebook διερευνούσε την όλη υπόθεση για μήνες και εκείνη την περίοδο ο ίδιος δεν γνώριζε για καταγγελίες περί κλοπής κατά της Oculus.

Όσον αφορά στον Τζον Κάρμακ (σχεδιαστής παιχιδιών και πρώην μέλος της id Software, η οποία ανήκει στη Zenimax, πριν ο ίδιος περάσει στην Oculus), ο Ζάκερμπεργκ αρνήθηκε πως είχε προβεί σε χρήση υπολογιστικού κώδικα από την προηγούμενη δουλειά του.

«Είναι συχνό φαινόμενο όταν ανακοινώνεις μια μεγάλη συμφωνία να εμφανίζονται άνθρωποι από το πουθενά και να λένε ότι τους ανήκει μέρος της» είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής του Facebook- o οποίος, όπως αναφέρει το BBC, αμφισβήτησε τον ρόλο της Zenimax στις πρώτες ημέρες της Oculus: «Όπως οι περισσότεροι στο δικαστήριο, δεν είχα ακούσει για αυτήν στο παρελθόν» δήλωσε.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις εβδομάδες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 12 =