αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑZoox: Tο πρώτο αυτόνομο όχημα της Amazon (ΒΙΝΤΕΟ)

Zoox: Tο πρώτο αυτόνομο όχημα της Amazon (ΒΙΝΤΕΟ)

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Amazon προχώρησε στην εξαγορά της Zoox, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της Ρομποτικής και της αυτόνομης οδήγησης, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε πως θα βλέπαμε τους πρώτους καρπούς αυτής της επένδυσης τόσο σύντομα.

Η Zoox, λοιπόν, αποκάλυψε επίσημα το πρώτο αυτόνομα όχημα της με μήκος μόλις 3.63m και τετραθέσια καμπίνα χωρίς οδηγό, με τους επιβάτες να κάθονται αντικριστά. Σε κάθε θέση υπάρχει ασύρματος φορτιστής για τις ηλεκτρονικές συσκευές τους και μέσω μιας οθόνης αφής οι επιβάτες δηλώνουν τον προορισμό τους.

Η εταιρεία αναφέρει ότι είναι εξοπλισμένο με τη μεγαλύτερη μπαταρία που έχουμε δει ποτέ σε ηλεκτρικό όχημα μέχρι στιγμής (χωρητικότητα 133KWh) για 16 ώρες αυτονομία με μία φόρτιση. Επίσης, μπορεί να κινείται εμπρός και πίσω με την ίδια ταχύτητα.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το όχημα διαθέτει αερόσακους που ξεδιπλώνονται μπροστά από κάθε επιβάτη, ενώ οι αισθητήρες του παρέχουν πλήρη κάλυψη του περιβάλλοντος σε 360° χωρίς νεκρές ζώνες και μάλιστα με εμβέλεια 150m προς κάθε κατεύθυνση. Τέλος, χρησιμοποιεί ήχους και φώτα για να επικοινωνεί με τους επιβάτες και να δείχνει στους άλλους οδηγούς τις κινήσεις του (π.χ. φλας για να στρίψει).

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει εμπορικά διαθέσιμο, ωστόσο, ήδη έχουν ξεκινήσει οι πιλοτικές δοκιμές του σε Las Vegas, Foster City και San Francisco.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − ten =