αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑZero Motorcycles: Η εταιρία που φτιάχνει ηλεκτρικές μηχανές και κινείται… στα χνάρια της Tesla

Zero Motorcycles: Η εταιρία που φτιάχνει ηλεκτρικές μηχανές και κινείται… στα χνάρια της Tesla

Η Zero Motorcycles είναι μια αμερικανική εταιρεία η οποία, ακολουθώντας τα χνάρια της Tesla, ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Αλλά σε αντίθεση με την Tesla, τα οχήματα της Zero είναι δίτροχα.

Η εταιρεία που ίδρυσε ο Neal Saiki, πρώην μηχανικός της NASA, ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2006 με την ονομασία Electricross ενώ η έδρα είναι η Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια. Πρόσφατα, η Zero ανακοίνωσε τη νέα της σειρά ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών για το 2017, με τα μοντέλα της να προσφέρουν πλέον αυτονομία που ξεπερνά τα 320 χιλιόμετρα (περίπου 200 μίλια).

Tα νέα μοντέλα της Zero Motorcycles διαθέτουν το νέο Z-Force powertrain, με κινητήρες εσωτερικού μόνιμου μαγνήτη, ενώ επιπρόσθετα διαθέτουν μεγαλύτερα όρια θερμοκρασίας και ελεγκτές οι οποίοι αντέχουν υψηλότερη ένταση ρεύματος. Η νέα σειρά αποτελείται από τρία βασικά μοντέλα μηχανών: τα S, D και το ZF, με τις τιμές τους να κυμαίνονται από 8.495 δολάρια έως και 15.995 δολάρια (προ φόρων).

Η σειρά μοντέλων του 2017, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας προσφέρουν στους αναβάτες περισσότερη ισχύ αλλά και περισσότερες επιλογές σε σχέση με το παρελθόν. Για όσους ενδιαφέρονται πρωτίστως για κίνηση σε αστικό περιβάλλον προτείνονται οι ελαφρύτερες Zero S και Zero DS ZF6.5. Αντίθετα, τα μοντέλα Zero SR και Zero DSR είναι αυτά που προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη αποδοτικότητα των ηλεκτροκινητήρων και απαιτούν την ελάχιστη δυνατή συντήρηση.

2015_zero-s_action-03_1680x1200_press-e1412058000538

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + twenty =